Nyt center for kulturarv til Køge

Der er planer om at etablere et stort center for kulturarv i Køge. Her skal der også tilknyttes forskere og laves en konserveringsafdeling, skriver DAGBLADET Køge.

Samarbejdet mellem museerne i Køge, Vordingborg og Næstved har allerede sat gang i et projekt, hvor der efter planen skal etableres et kæmpestort museumslager ved Køge.

- I virkeligheden er det, vi arbejder hen i mod at skabe, noget man kan kalde et kulturarvscenter, siger Keld Møller Hansen fra Vordingborg Museum, der skal stå i spidsen for samarbejdet mellem de tre lokale institutioner. Han fortæller, at der i øjeblikket er interesse fra i alt 11 museer, der er interesseret i at få plads i det nye museumslager, da man mange steder har pladsproblemer.

Det skal dog ikke bare være et sikkert opbevaringssted for de mange genstande fra museernes samlinger, men også et sted, hvor der skal skabes faciliteter til forskning og til konservering af genstande.

Seriøse forhandlinger i gang med kommunen

- Det er vigtigt, at vi også får knyttet forskning til stedet og derfor har vi ønske om at få det placeret i forbindelse med Campus Køge, siger Keld Møller Hansen og fortæller, at man allerede er i seriøse forhandlinger med Køge Kommune om købet af en grund til nybyggeriet.

Det er foreløbig planen, at museumslageret skal fylde omkring 11.000 kvadratmeter, men der er dog endnu ikke overblik over, hvordan man skal skaffe penge til det omfattende byggeri.

- Vi arbejder i øjeblikket intenst på at finde en finansieringsmodel så vi kan få det her projekt løbet i gang, siger museumslederen og forklarer, at man håber på at få skabt et sted, hvor der også er mulighed for at fremvise nogle af de ting fra museernes samlinger, som ikke så ofte har været fremme i lyset.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

fangekoret

playVideo: Tidligere indsatte overrasker Louise efter 25 år bag tremmer

Lysfestival5

playJesper er lysets mester – også udlandet har fået øje på ham

Dragør lodstårn

Over 100 år gammelt vartegn i fare for at rådne op

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere