Nye voldstiltaler mod fire unge der overfaldt student

Fire helt unge mænd drog hærgende gennem København. Politiet har nu tiltalt dem for nye voldelige overfald.

Den nybagte student blev overfaldet ved Nørreport Station Foto: TV 2 Lorry

Fire unge mænd, som i maj brutalt overfaldt en nybagt student og hans to kammerater på Nørreport Station, var angiveligt på en decideret voldsturné gennem det indre København.

Sagen mod de fire, der er 15, 16, 16 og 18 år, starter 14. oktober, og nu er anklageskriftet udvidet med nye tiltaler for vold.

Ifølge anklageskriftet startede voldsturnéen ved Nørreport omkring klokken 21.45, hvor den 18-årige student helt umotiveret blev overfaldet og slået så hårdt i hovedet, at han efterfølgende måtte lægges i koma på Rigshospitalet med blødninger i hovedet.

Voldelige overfald fortsatte og fortsatte

Efter at have banket studenten sønder og sammen, drog de hærgende videre mod Kongens Have.

De fire er nu yderligere tiltalt for at have overfaldet, sparket og slået flere ikke identificerede spansktalende personer i Kongens Have omkring klokken 21.55.

Kort efter overfaldt de i Kongens Have endnu en person, som de sparkede i maven og skridtet, mens de råbte af de personer, der stod i nærheden, og truede dem med et knojern.

Turnéen gik videre til Store Kongensgade, hvor de truede en buschauffør, der sad i sin bus. Ifølge anklageskriftet slog de på ruderne, spyttede på ham, smed et cigaretskod på ham og truede ham med et knojern. En af dem råbte også "Jeg smadrer dig".

Frigivne billeder fra overvågning resulterede i de nye tiltaler

De voldelige overfald sluttede ifølge anklageskriftet ikke her. I Pilestræde overfaldt de endnu en person med mange slag og spark - også spark i hovedet, mens personen lå ned. Til slut overfaldt de fire en gruppe gæster på Café Sommersko.

Københavns Politi valgte i efterforskningen af overfaldet på studenten at frigive billeder fra videoovervågningen i metroen, der viser fire karseklippede drenge.

Det er disse billeder, der nu har resulteret i nye tiltaler, siger anklager Søren Harbo.

- I forbindelse med billederne har vi fået en række henvendelser, og det har betydet, at vi har kunne rejse tiltalerne, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik