Nye tal: Her druknede flest sidste år

En opgørelse fra TrygFonden viser, at 19 personer sidste år druknede i TV 2 Lorrys sendeområde.

I løbet af de seneste 20 år har antallet af drukneulykker i Danmark generelt været faldende, men 2018 udfordrer desværre den ellers positive tendens. En foreløbig opgørelse fra TrygFonden viser, at 66 personer druknede i 2018. Af dem var 19 personer fra Lorrys område.

- Med et vejr som det, vi oplevede sidste år, så er det naturligt, at der har været mere aktivitet ved og på vandet. Det oplevede vi også på de strande og havnebade i hele landet, hvor TrygFonden Kystlivredning opererer. Her havde livredderne ekstra travlt, og der var flere alvorlige hændelser, som kunne have ført til drukning. Så det er trist, men egentlig ikke overraskende, at vi i vores foreløbige opgørelse over druknede i 2018 ser en stigning, siger René Højer, der er programchef i TrygFonden med ansvar for bade- og vandsikkerhed.

Mænd er overrepræsenterede

Der er tale om en foreløbig opgørelse, som tager udgangspunkt i hændelser, der har været omtalt i medierne. Senere i år udkommer fondens endelige rapport over drukneulykke, der baserer sig på dødsårsagsregisteret og dermed kan give et mere fuldstændigt billede af druknedødsfald i Danmark.

- Vi skal selvfølgelig passe på med at drage tidlige konklusioner, men vi kan allerede nu forberede os til de lysere og varmere måneder, hvor vi i højere grad bevæger os ud for at nyde den danske natur på og ved vandet. Vi skal sikre os, at vi selv og vores børn kan svømme; at vi ikke er alene, så vi kan få hjælp, hvis vi skulle komme i problemer, og at vi – hvis vi tager på vandet – husker at tage redningsvest på, siger René Højer.

Her var drukneulykkerne

Druknestatistikken har gennem årene vist et fald i antallet af drukneulykker. I begyndelsen af 00’erne skete der på landsplan i gennemsnit 70 drukneulykker om året, mens antallet fra 2009 til 2016 har ligget på gennemsnitligt 50 om året. I 2015 var vi helt nede på 34 drukneulykker, hvilket var det laveste målt nogensinde.

Mænd har gennem alle årene været overrepræsenteret i druknestatistikken, og det gælder også i den nye opgørelse for 2018. Blandt de 66 omkomne var 53 af dem mænd. I kun ét tilfælde var det et barn, der mistede livet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Sundhedsmyndighedernes anden storskala-vaccinedag

Her er tre gode råd til at undgå kø til corona-vaccination

Adeas Care

Privathospital får påbud på grund af fejl og mangler

nadia ljungberg lodret

Vaccineret sygeplejerskes coronapas udløber måske snart: "Jeg savner klar besked"

40_percent

playKæmpe nødlager i Greve skal servicere hele EU med værnemidler

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere