Nye tal: Borgere i Region Hovedstaden bedre til at betale gæld

Samlet set er antallet af borgere med registreret gæld i Hovedstaden faldet igen i år. Region Sjælland ligger endnu en gang nederst på listen.

Flere borgere i Hovedstaden kan i år trække på smilebåndet over deres økonomiske situation. 

Samlet set er andelen af borgere i Region Hovedstaden, der står som dårlige betalere i RKI-registret, nemlig faldet fra 3,87 til 3,64 procent. 

Det er næsten et helt procentpoint under landsgennemsnittet på 4,34 procent. Det oplyser Experia i en pressemeddelelse. 

Omvendt står det til for borgere i Region Sjælland. For regionen er - set under ét - den region, der har flest skyldnere. Men også i Region Sjællands kommuner er der fremskridt.

 

Andel af befolkningen, der er registret i RKI (regioner) 

 

Stor forskel på kommuner

I Hovedstaden er der stor forskel på, hvor mange gældsramte borgere de enkelte kommuner har.

Vestegnskommunerne Albertslund, Brøndby og Ishøj ligger i enden over de dårligste betalere, hvor sidstnævnte kommune topper med 6,8 procent over flest dårlige betalere i hovedstadsområdet. 

I den anden ende har de godt styr på privatøkonomien i Rudersdal, Gentofte, Dragør og Allerød Kommuner. Her har Allerød de bedste borgere til at betale i Region Hovedstaden med 1,61 procent. 

Samlet set er andelen af dårlige betalere gået ned, og det skyldes blandt andet, at der er kommet højere krav til kreditvurderingen i forbindelse med kvik-og forbrugslån.

- Udviklingen indikerer, at flere danskere er blevet bedre til at håndtere deres privatøkonomi. Men en stor del af årsagen til vi ser faldet, er også, at forhandlere og virksomheder er blevet gode til at kreditvurdere deres kunder, inden de lader dem købe på afbetaling eller oprette lån. På den måde undgår virksomhederne dårlige betalere, og kunderne undgår gældsfælder, siger Mette Frølund, kundeansvarlig for RKI hos Experian. 

Fakta om RKI

 

Fremgang på Sjælland

Selvom Region Sjælland topper listen over dårlige betalere med 5,50 procent, så er andelen af personer registreret i RKI blevet mindre fra 2018 til 2019 i alle de 17 kommuner. 

Det er særligt kommuner på Sydsjælland som topper listen i den negative forstand, hvorimod Solrød, Lejre, Roskilde, Greve og Køge ligger i den gode ende over personer medgæld i et spænd mellem 2,74 procent i Solrød og 4,64 procent på Stevns. 

De fleste danskere kender RKI-registret, og det er en liste, de færreste frivilligt vil stå på. Derfor har det også en effekt, når opkærvningerne efter flere rykkkere bliver fulgt op af en lille henvendelse fra RKI. 

- Der kan jo være mange grunde til, at folk ikke får betalt deres regninger, og en venlig påmindelse skal jo ikke ses som en trussel. På den måde oplever vi også, at det får mange folk til at betale deres udestående og dermed virker systemet rigtig godt, udtaler kundeansvarlig for RKI, Mette Frølund.

På landsplan er 202.727 personer i dag registret i RKI. Det svarer til 4,34 procent af befolkningen. Samlet set er det et fald på 9434 personer fra sidste år.  

Danskerne skylder i alt 13,1 milliarder kroner væk i misligholdt gæld. Gælden blev det seneste år nedbragt med cirka 850 millioner kroner. 

Andel af befolkningen, der er registret i RKI i % (kommuner)

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere