To nye prædikanter kommer på Danmarks sanktionsliste

En amerikaner og en pakistaner er blevet føjet til listen over prædikanter, der ikke må rejse ind i Danmark.

Khalid Yasin Foto: Kaare Smith, Scanpix

Listen over religiøse forkyndere, der ikke må rejse ind i Danmark, tæller nu otte mænd.

To nye personer er nemlig kommet på den nationale liste over navngivne udenlandske religiøse forkyndere, som er udelukket fra at rejse ind i Danmark af hensyn til den offentlige orden.

Det oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Der er tale om amerikaneren Khalid Yasin, der bor i Storbritannien og den 45-årige Muhammad Raza fra Pakistan.

De har begge indrejseforbud i Danmark frem til 15. juni 2019.

Læs også Omstridt imam forsvarer udtalelser om jødedrab

Skabte debat i 2013

Khalid Yasin besøgte København i marts 2013. Dengang skabte det debat, at en prædikant, som har udtalt at koranen siger, at homoseksuelle skal henrettes, fik mulighed for at tale på professionshøjskolen Metropol. Det fik blandt andet medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation til at råbe vagt i gevær:

- Det er en skandale, det er en iman, der går ind for henrettelse af homoseksuelle. Det er selvfølgelig dybt uacceptabelt, sagde det nuværende folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen, Soc.dem., som dengang var sit partis socialordfører på Københavns Rådhus.

Læs også Muslimsk Ungdom kalder afvisning af ekstrem imam for censur

Sanktionslisten administreres af Udlændingestyrelsen. Via undersøgelser i offentligt tilgængelige kilder vurderer styrelsen, hvilke udlændinge der skal på listen.

En udlænding kan blive optaget på listen, hvis personen i sit virke som religiøs forkynder har udvist en adfærd, der giver grund til at tro, at udlændingen vil udgøre en trussel mod den offentlige orden i Danmark.

Da TV 2 Lorry i 2013 spurgte Khalid Yasin til hans udtalelser om at homoseksuelle skal henrettes, sagde han, at han nu skiftet mening og ikke mener det længere. Se både klippet hvor Yasin udtaler, at homoseksualitet skal straffes med døden og hvor han siger han har skiftet mening i klippet herunder. 

02:00 Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik