Nye nordsjællandske strande kan få livredder - vil sprede folk for at undgå smitte

Hvis sommeren trækker horder af mennesker til strandene, har Nordkystens Livredningstjeneste planer om at udvide antallet af strande på Nordkysten med livreddere.

ARKIVFOTO. Billedet her er fra en tidligere sommer på Dronningmølle Strand, hvor der hurtigt kan komme mange mennesker, hvis vejret er godt. Det vil livredderne gerne undgå i år. Foto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix

Hvis sommeren bliver en hed én af slagsen, kan man godt forvente mange mennesker på de populære nordsjællandske strande.

Her her har man tidligere set strandgæsterne ligge tættere, end de nuværende corona-regler foreskriver.

Læs også Nu fortsætter arbejdet med ny badestrand i København

Det har fået Nordkystens Livredningstjeneste til at tænke ud af boksen for at sprede badenymferne mere ud langs kysten den kommende sommer.

Normalvis har man livreddere på 22 strande langs nordkysten, men i år barsler man med fem yderligere strande med livreddere, hvis vejret bliver godt.

- Vi kommer til at åbne flere livredder-strande, så folk kan sprede sig mere - og så giver det også mulighed for, at folk kan se nogle af vores mere skjulte perler, siger cheflivredder, John Mogensen.

Nordkystens Livredningstjeneste sender typisk deres livreddere på strandene fra den 1. juli.

Disse strande er i spil til at blive nye livredder-strande:

  • Østsiden af Hornbæk Havn
  • Julebæk Strand, Hellebæk
  • Stranden ved Heatherhill
  • Stranden ved Fyrrestien, Udsholt
  • Strande ved Lille Kulgab og Tangvej, øst for Liseleje

Flere badezoner, men ikke flere livreddere

Hos Trygfonden, der driver otte livreddertårne omkring København fra Bellevue i nord til Hundige Strand i syd, har man ikke planer om at udvide.

Læs også Godt nyt til badenymferne: Trods coronavirus er Københavns Havn klar til sommergæster

Her skriver programchef, René Højer, at "vores livredningstjeneste vil tilpasse sig de guidelines om adfærd på stranden, som der der vil komme fra myndighederne".

Politikerne i København har netop vedtaget at udvide antallet af badezoner i byen, så der til sommer bliver ni steder, man kan hoppe i havnen. Men her vil der ikke være livreddere.

Københavns Kommunes egen kystlivredningstjeneste er at finde på Amager Strandpark og Svanemøllestranden, Helgoland Søbadeanstalt og Havnebadet Sluseholmen.

Se, om din strand er overfyldt

Derudover planlægger John Mogensen at opdatere Nordkystens Livredningstjenestes hjemmeside, hvis en strand eksempelvis er fyldt op med nok mennesker.

- Så slipper folk for at køre forgæves, siger han.

Læs også Politi og borgmester varsler muligt opholdsforbud efter ”bekymrende udvikling”

I Nordsjælland er det især strandene ved Hornbæk, Tisvildeleje og Liseleje, der er ekstremt populære om sommeren.

John Mogensen forventer også flere strandgæster fra eksempelvis København.

- Der er nogle massivt befolkede strande og havnebade dernede. Så mange er nødt til at tage nordpå, hvis de vil på stranden. Ellers må de blive hjemme i sofaen, siger han.

Se hvilke strande, som Nordkystens Livredningstjeneste har livreddere på her: 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik