Nye mobil-testcentre skyder frem: Her kan du blive testet hurtigst

I en række kommuner må man stadig vente flere dage for at kunne få tid til en coronatest, hvis man ikke har symptomer. Men nu skyder flere mobile testcentre frem, hvor man ikke skal bestille tid. Her kan du se, hvor de ligger.

(Arkivfoto) Der er flere dages ventetid på at få foretaget en coronaprøve i hovedstadsområdet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En række mobile testcentre er skudt frem i hovedstadsområdet, og det betyder, at der nu er 15 steder i TV 2 Lorrys sendeområde, hvor man inden for den nærmeste fremtid kan blive testet for coronavirus.

Der er stor forskel på, hvor lang ventetid der er på at kunne få en test. Det viser en gennemgang af tiderne på hjemmesiden coronaprover.dk onsdag eftermiddag.

Se kortet med de mobile testcentre længere nede i artiklen!

I kommuner som Balllerup og Hillerød er der i skrivende stund kun et par dages ventetid, mens man først kan få en tid i Helsingør den 29.

Så lang ventetid er der:

Testcenter Ballerup: Hvis du er gående, kan du tidligst få en tid den 25. om eftermiddagen. Hvis du er bilist, kan du tidligst få en tid den 26. om formiddagen.

 

Testcenter Friheden: Hvis du er gående, kan du tidligst få en tid den 25. om eftermiddagen. Hvis du er bilist, kan du tidligst få en tid den 26. om formiddagen.

 

Testcenter Fælledparken: Hvis du er gående, kan du tidligst få en tid den 26. om morgenen. Hvis du er bilist, kan du tidligst få en tid den 26. om eftermiddagen.

 

Testcenter Hillerød: Hvis du er gående, kan du tidligst få en tid den 25. om eftermiddagen.  Hvis du er bilist, kan du tidligst få en tid den 25. om eftermiddagen.

 

Testcenter Københavns Lufthavn: Første ledige tid er den 24. om formiddagen.

 

Testcenter Helsingør: Første ledige tid er den 29. om formiddagen.

 

Testcenter Roskilde: Første ledige tid er den 27. om eftermiddagen.

 

OBS: Ventetiderne er sidst registreret klokken 14 den 23. september. Du kan se, hvor lang ventetid der er netop nu de forskellige steder, på coronaprover.dk.

Regeringen og Folketinget har sat et mål om, at 80 procent af befolkningen skal have adgang til en test inden for et døgn, og i løbet af de næste par uger vil det da også være muligt at blive testet uden at bestille tid først flere steder.

Her finder du testcentrene

Der vil nemlig være mobile testcentre nogle dage både i Høje Taastrup, Vallensbæk, Ølstykke, Smørum, Rødovre og Albertslund. Se, hvor du kan blive testet på kortet nedenfor.

Hvis man har symptomer for coronavirus, skal man dog ikke dukke op ved de mobile testcentre og heller ikke bestille tid til en test på coronaprover.dk, men kontakte sin læge, som så vil henvise til en test.

Vicedirektør Lars Falk Jensen, som er leder af hele testområdet i Region Hovedstaden, oplyser i Testcenter Danmarks regi testes for nærværende cirka 14.000 borgere om dagen i regionens faste testcentre.

Dertil kommer de mobile testcentre, som vi indsætter, hvor der skønnes at være et udvidet behov for test.

- Vi har hidtil indsat de mobile testenheder i områder med stort smittetryk, eller hvor der er kommet specifikke ønsker om, at vi kommer ud. Efter at de fleste kommuner i Region Hovedstaden er gået i rødt, er vi i dialog med kommunerne og forsøger i samarbejde med disse at finde de bedst egnede steder at opsætte de mobile testenheder – bl.a. for at komme i kontakt med borgere, der normalt ikke ville være kommet til testcentrene, siger Lars Falk Jensen

Undgå dobbeltbooking

Hvis du har bestilt tid til coronatest i de hvide testtelte, men vælger at lade dig teste tidligere i en mobil testenhed, er det vigtigt at afbestille testtiden i de hvide testtelte, før du bliver testet i den mobile enhed. Ellers vil du have en dobbeltbooking til coronatest, og en anden borger mister muligheden for at booke testtiden i det hvide telt, oplyser Region Hovedstaden.

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik