Nye lyssignaler skal sikre grøn bølge i København

Efter lang tid med kødannelse og mange frustrerede trafikanter, går arbejdet med at skifte Københavns lyssignaler nu i gang.

Foto: Lorry

Det skal skal ske ved at putte nyt computersysstem i lysmasterne, skriver DR København.

 

Det gamle system er nemlig mere end 30 år gammelt, og har den seneste tid gang på gang skabt trafikkaos, fordi lyskrydsene ikke gav den ønskede grønne bølge for bilisterne - eller også er nogle af dem gået helt i sort.

 

Men det nye system skulle gerne sikre grøn bølge for alle, fortæller Steffen Rasmussen, områdechef i Teknik og Miljøforvaltningen til DR København.

 

- Med det nye system der får vi adgang online til alle de nye computere i signalerne. På den måde kan vi på få sekunder finde ud af hvor fejlen er, hvis der skulle opstå problemer. Derfor bliver det lettere at lokalisere fremtidige fejl, så de ikke i lang tid skaber irritation i trafikken, siger Steffen Rasmussen, der er ansvarlig for trafiksignalerne i København.

 

Det nye computersystem sættes i de første lyskurve i nat på H.C Andersens Boulevard, der har været hårdt ramt i et stykke tid.

 

- På H.C Andersens Boulevard har vi faktisk det sidste halve års tid, været nødt til at være derude et par gange om dagen for at indstille urene i trafiksignalerne, så vi kunne sikre den grønne bølge for trafikanterne, siger Steffen Rasmussen.

 

I løbet af 2013 skal mere end 200 lyskryds og trafiksignaler have monteret det nye computersystem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik