Ny svindel: Aflurer dankort i taxien

En københavnsk taxichauffør har samarbejdet med organiserede kriminelle i Rumænien om at aflure og kopiere taxikundernes betalingskort, skriver ekstrabladet.dk.

Foto: TV2/Lorry

Det skete med håndholdte dankort-terminaler, der scannede både de elektroniske oplysninger i magnetstriben på betalingskortene og kundernes pin-koder.

De elektroniske oplysninger blev lagret i de modificerede dankort-terminaler, så bagmændene senere kunne fremstille kopier af betalingskortene og hæve penge i kontantautomater i udlandet med hjælp af kundernes ægte pin-koder, skriver ekstrabladet.dk.

- Vi har set det i udlandet, men det er første gang i Danmark, siger vicepolitiinspektør Henning Schmidt, økonomisk kriminalitet hos Københavns politi.

- Kunderne har ikke en jordisk chance for at opdage, at der er fusket med den håndholdte terminal, som de betaler med, siger Henning Schmidt til ekstrabladet.dk.

Tre rumænere på 37, 45 og 44 år er sammen med en 33-årig serber tiltalt ved retten på Frederiksberg for at stå bag den organiserede svindel. Den blev kvalt i forsøget, fordi Københavns politi fik et tip fra kolleger i udlandet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik