Ny strategi offentliggjort: ”I behøver ikke længere lade jer teste for corona”

Sundhedsstyrelsen har torsdag offentliggjort nye testanbefalinger.

En stor del af befolkningen behøver ikke længere lade sig teste for corona, hvis de oplever symptomer. Og der er heller ikke længere behov for, at kontakter til personer med corona bliver testet.

Sådan lyder det torsdag i en pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen.

- Nu kan vi nøjes med, at man lader sig teste, hvis der er en særlig sundhedsfaglig grund til at gøre det. Det kan være i situationer, hvor et testsvar kan give anledning til tidlig behandling mod covid-19 for at nedsætte risikoen for indlæggelse og alvorlig sygdom. Personer på 65 år og derover, samt andre personer i øget risiko for alvorligt forløb med covid-19, herunder også gravide, kan være i målgruppen for tidlig behandling, siger Bolette Søborg, der er enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

Smittetallene falder nemlig, og antallet af indlæggelser er lave og stabile.

Det skyldes ifølge Sundhedsstyrelsen den høje tilslutning til vaccinationsprogrammet og immuniteten blandt en stor del af befolkningen efter smitte med omikron-varianten. Samtidig er vi nu på vej ind i foråret og kan derfor gå mod mere normale tilstande og lempe på anbefalingerne.

- De personer, som fremover tester positiv for covid-19 af den ene eller anden grund, behøver ikke længere at tage kontakt til deres nære og øvrige kontakter. De skal dog stadig følge Sundhedsstyrelsens gældende anbefalinger for selvisolation, siger Bolette Søborg.

Fakta: Sundhedsstyrelsens anbefalinger til test for covid-19

Fakta: Anbefalinger ved positiv test for covid-19