Ny spritmåler fjerner druksyndere fra vejene

23 spritbilister har fået frakendt kørekortet eller fået en betinget frakendelse umiddelbart efter, at de er gået i politiets spritfælde på de nordsjællandske veje, siden Nordsjællands Politi midt i marts tog det nye bevis-alkometer i brug som den første politikreds i landet. Samtidig bliver de grove spritbilister hurtigere fjernet fra vejene, viser de foreløbige erfaringer. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Bevisalkometret måler koncentrationen af alkohol i udåndingsluften, og resultatet af prøven er så sikkert, at det kan bruges direkte i en retssag. Den nye spritmåler har blandt andet betydet, at politiet på stedet kunne beslaglægge en 35-årig mand fra Slangerups bil, efter at han kørte spritkørsel to gange inden for 10 dage, selv om han havde fået frakendt kørekortet i 2007.

- Fordi vi kunne få det færdige resultat af prøverne med det samme, kunne vi beslaglægge bilen omgående og forhindre, at han kørte videre. Tidligere havde vi skulle vente tre uger på at få et resultat fra Retskemisk Institut og først derefter tage stilling til en beslaglæggelse, forklarer Søren Mølgaard fra Nordsjællands Politis færdselsadeling, som understreger, at det fortsat er retten, der skal tage stilling til, om bilen skal endelig konfiskeres.

I næste uge udvider Nordsjællands Politi pilotprojektet med de nye bevisalkometre. Siden introduktionen i marts har kun færdselsafdelingen været udstyret med bevisalkometre, men fra næste uge vil det banebrydende instrument også være at finde på politikredsens fem lokalstationer i Helsingør, Hillerød, Frederikssund, Lyngby og Gentofte.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik