Ny sportschef vil tilføre Brøndby rutine

Per Rud er på jagt efter erfarne spillere, som kan støtte klubbens egne talenter.

Foto: TV2/Lorry

I Brøndby er der en målsætning om at føre klubbens egne talenter frem på førsteholdet, men det betyder ikke, at der er lukket for ældre spillere udefra.

Tværtimod er klubbens nye sportschef, Per Rud, på jagt efter mere erfarne spillere, siger han i et interview på klubbens hjemmeside.

- Selvom mit fokus på den lange bane vil være at bringe Brøndby IF's egne knægte igennem til Superligaholdet, så er der også et fokus på den korte bane, som går på at få tilført noget mere rutine, lyder det fra Per Rud.

Han roser den base, som hans forgænger, Ole Bjur skabte i klubben, men mener, at den falmede storklub skal hæve niveauet i forhold til sidste år, for ellers er kursen sat direkte mod endnu en sæson i hård nedrykningskamp.

- Jeg mener selv, at jeg er meget realistisk omkring vores nuværende sportslige niveau og kan se, at vi bliver nødt til at løfte os, hvis vi skal undgå at gentage situationen fra sidste sæson.

- Derfor skal vi lægge på både med hensyn til træningen, kulturen og spillermaterialet, siger Per Rud.

Det skal også være slut med at hente spillere, der ikke brænder fuldt og helt for vestegnsklubben, og derfor vil man i fremtiden være ekstra opmærksomme på potentielle spilleres lyst til at være en del af projektet.

- Vi vil med andre ord lægge stor vægt på at scoute spillernes indre kvaliteter, så de går hånd i hånd med de fodboldmæssige. For nylig faldt en aftale på plads med Martin Ørnskov, og jeg synes, at han er et godt eksempel på det, lyder det fra Per Rud.

Brøndby indleder den nye superligasæson den 21. juli med en hjemmekamp mod oprykkeren FC Vestsjælland.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik