Ny sag om annoncesvindel for retten

To mænd er tiltalt for at have presset virksomheder til at betale for optagelse i virksomhedsregistre.

Foto: Lorry

Københavns Byret indleder mandag endnu en stor straffesag mod annoncehajer, der er tiltalt for at snyde virksomheder, klubber, institutioner og andre til at betale for annoncer, som de aldrig fik glæde af.

Denne gang står to mænd tiltalt for bedrageri og forsøg på bedrageri for omkring 800.000 kroner ved at instruere ansatte telefonsælgere i aggressive henvendelser til folk for at få dem til at betale for annoncer eller for registrering af deres firmaer i et virksomhedsregister.

Sammen har mændene fra december 2005 til marts 2007 drevet et selskab, der først hed Danica Erhverv A/S og senere Oplysningstjenesten Danmark ApS.

Det fremgår af anklageskriftet, at nogle kunder er blevet truet med optagelse i et register for dårlige betalere, hvis regningen ikke blev betalt. Eller at regningen ville blive meget større, hvis den ikke blev betalt straks. Den ene af mændene er desuden tiltalt for fra februar 2006 til marts 2007 at stå bag et andet firma med samme arbejdsmetode.

I dette tilfælde hed virksomheden først Dansk Teletjeneste og siden Afviklingsselskabet, og de ansatte blev instrueret i at presse kunder til at betale for optagelse i Erhvervscentralen - Danmarks nationalregister. Blandt kunderne var forskellige erhvervsvirksomheder en skole og et vandværk.

Ifølge anklageskriftet lykkedes det at få folk til at betale i alt 323.800 kroner, mens det for 107.070 kroner blev ved forsøget.
Flere kunder fattede dog mistanke om svindlen og kontaktede politiet.
Anklagemyndigheden lægger op til, at de to mænd som en del af straffen skal frakendes retten til at drive selvstændig virksomhed med annoncering.

Københavns Byret behandler for øjeblikket også en anden stor sag mod en annoncehaj. den handler om den 35-årige Lasse Schou, der allerede er dømt for annoncefup en gang. I 2008 fik han to år og seks måneders fængsel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik