Ny sag hvor 112 afviser ambulance til 16 - årig

I går blev en pige fra Hundested afvist, da hun ringede efter hjælp, fordi hendes 16-årige ven Kristian Jensen rystede over hele kroppen og havde vejrtæknings-problemer. Hos 112 mente man, at den unge mand var fuld eller på stoffer og bare skulle hjem og sove.

Selvom pigen, den ligeledes 16-årige Madeleine Bengtsson, afviste at Kristian Jensen havde taget narkotika eller drukket for meget, ville alarmcentralen ikke sende en ambulance. Kristian Jensens mor Susanne Hestehave er forarget.
"Jeg synes det er noget forbandet svineri, det kunne have været meget mere alvorligt, og så havde det måske været for sent" siger hun til TV2/Lorry.
Episoden sker efter, at Nordsjællands Politi for nylig undskyldte, at de ikke reagerede på et lignende alarm-opkald. Også den gang var der tale om unge mennesker, der blev afvist af 112. Kristian Jensen blev først kørt på hospitalet, efter at hans venner fik fat i den noget ældre Tommy Rud Badsted. Han forklarer overfor TV2/Lorry, at han skar igennem overfor 112:
"Kom for helvede med det samme, ellers ringer jeg jo ikke 112"
Kristian Jensen havde drukket så lidt at hans promille var 0,0, da han ankom til hospitalet, ligesom de blodprøver der er taget, er fri for spor af stoffer. Susanne Hestehave vil nu klage til Nordsjællands Politi over sagsforløbet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere