Ny øl-trend kan forhindre spiritusulykker

Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at man som vært serverer drikkevarer uden alkohol til de gæster, der skal køre hjem.

De fleste danskere tager skarpt afstand fra spritkørsel, men alligevel viser en ny opgørelse fra Vejdirektoratet, at antallet af spritulykker steg sidste år.

Nærmere bestemt var der i 2017 otte procent flere dræbte og seks procent flere alvorligt tilskadekomne i ulykker med alkoholpåvirkede førere af et motoriseret køretøj end året før.

Det er en utroligt ærgerlig udvikling, som skal vendes, og måske skal en del af løsningen findes i en ny tendens, danskerne ser ud til at omfavne: Alkoholfri øl.

Det mener Rådet For Sikker Trafik.

- I festligt lag kan man godt blive fristet til at drikke godt med øl, men vi kan se, at alt for mange tager chancen og kører hjem alligevel. For det første er det meget farligt, og for det andet kan det blive en dyr fornøjelse, hvis man bliver standset af politiet. Derfor anbefaler vi, at man som vært serverer drikkevarer uden alkohol til de gæster, der skal køre hjem, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Fakta: Hvad er alkoholfri øl?

Nye tal fra Bryggeriforeningen viser, at danskerne i stigende grad tager øl med lav alkoholprocent til sig. Sidste blev der solgt 3,2 millioner liter alhoholfrit øl i Danmark. Det er en stigning på hele 241 procent på fire år, og alene i 2017 kom der 17 nye øl på markedet, som har mindre end 3 procent alkohol.

Kan være en løsning

Rådet for Sikker Trafik er meget positive over for øl med lav alkoholprocent, da de kan være en løsning for de, der gerne vil kunne skåle med resten af selskabet og bagefter køre hjem.

Det afgørende er, at man på forhånd har besluttet sig for, hvordan man kommer hjem og højst drikker én genstand, hvis man skal køre bil. På øllens etikette står der, hvor mange genstande indholdet svarer til. På den måde er man aldrig i tvivl, om man må køre.

Antal dræbte og alvorligt tilskadekomne i spiritusulykker de sidste fem år*

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere