Ny meningsmåling: Sådan fordeler stemmerne sig i din valgkreds

Rød blok står til at løbe med stemmerne i hovedstadsområdet, mens Stram Kurs især høster stemmer i to sjællandske storkredse, viser dugfrisk, regional meningsmåling.

Var der valg i dag, skulle Danmark regeres af røde partier.

I hvert fald hvis det stod til vælgerne i TV 2 Lorrys område.

I en dugfrisk og omfattende meningsmåling foretaget af Megafon for TV 2 Regionerne, TV 2 og Politiken peger vælgerne i de fire storkredse i TV 2 Lorrys sendeområde på en regering bestående af rød blok (S, SF, RV og Ø).

Flere partier i blå blok (V, K, LA, DF, KD og NB) står til en regulær vælgerlussing i flere storkredse.

I alle fire storkredse er der således langt større vælgeropbakning til partier, der peger på Mette Frederiksen som statsminister.

Du kan se, hvordan meningsmålingen ser ud for lige præcis din valgkreds længere nede i artiklen. Her finder du meningsmålinger for Københavns Storkreds, Københavns Omegns Storkreds, Nordsjællands Storkreds og Sjællands Storkreds.

Sådan er meningsmålingen foretaget

Megafon har lavet meningsmålingen for TV 2 Regionerne, TV 2 og Politiken.

 

Undersøgelsen er gennemført den 8-16. maj 2019 som en kombineret web/telefonmåling

 

Tabellerne viser fordelingen blandt de vælgere, der har angivet et parti, som de vil stemme på, hvis der var valg til folketinget i morgen.

 

1.000 respondenter i hver storkreds har medvirket i undersøgelsen.

 

Usikkerheden varierer fra parti til parti afhængigt af partiets størrelse, men ligger generelt i et leje mellem +/- 0,5 og 3,0 procentpoint.

 

Målgruppen er danskere i alderen 18+ år.

 

Det er første gang, Megafon laver en måling, der er repræsentativ i alle storkredse.

Enhedslisten tæt på at være størst i København

Dykker man ned i stemmefordelingen i Københavns Storkreds, står det klart, at de venstreorienterede partier ser ud til at få et godt valg i hovedstaden.

19,2 procent af de adspurgte i valgkredsen tilkendegiver således, at de vil sætte deres kryds ved Enhedslisten, der dermed kun er 0,6 procentpoint fra at overgå Socialdemokraterne som storkredsens største parti.

Radikale Venstre står også til stor fremgang i Københavns Storkreds med en dugfrisk tilslutning på 14,4 procent – en stigning på 5,0 procentpoint i forhold til valget i 2015. SF står også til noget nær en fordobling i stemmeandelen.

 
 

Partiernes bogstaver

  • A - Socialdemokratiet
  • B - Radikale Venstre
  • C - Det Konservative Folkeparti
  • D - Nye Borgerlige
  • E - Klaus Riskær Pedersen
  • F - SF ‒ Socialistisk Folkeparti
  • I - Liberal Alliance
  • K - Kristendemokraterne
  • O - Dansk Folkeparti
  • P - Stram Kurs
  • V - Venstre, Danmarks Liberale Parti
  • Ø - Enhedslisten ‒ De Rød-Grønne
  • Å - Alternativet

Blandt Københavns store tabere i meningsmålingen har vi Dansk Folkeparti, der står til at få halveret sin stemmeandel, mens det samme gør sig gældende for Liberal Alliance.

Alternativets tilslutning ved valget i 2015 ser også udtil at være tæt på halveret med en andel i meningsmålingen på 6,0 procent.

Politisk kommentartor ved TV 2, Hans Redder, kommenterer på en ny regional meningsmåling.

Ser man på blokfordelingen i valgkredsen, så står Mette Frederiksens røde blok (S, SF, RV og Ø) til at score næsten to ud af tre stemmer med en tilslutning på 66,1 procent i forhold til blå bloks 26,1 procent.

Rasmus Paludans Stram Kurs står i meningsmålingen til at modtage 1,8 procent af stemmerne.

Hvilke kommuner ligger i Københavns Storkreds?

Kommunerne Dragør, Frederiksberg, Københavns og Tårnby ligger i Københavns Storkreds.

Liberal lussing i Nordsjælland

Arbejder man i Liberal Alliances valgkampagne, så er meningsmålingen for Nordsjælland Storkreds – og Danmark generelt – drabelig læsning.

Ifølge meningsmålingen står partiet til at blive mere end halveret i en valgkreds, der tidligere har været højborg for det ultra-liberale parti. I 2015 fik partiet 11,4 procent af de nordsjællandske stemmer, mens andelen i den seneste måling blot giver Anders Samuelsen & co. 5,0 procent.

Lige så ubarmhjertig matematiklæsning er det for Dansk Folkeparti i Nordsjællands Storkreds, hvor kun 8,7 procent af de adspurgte agter at lægge stemmer i Kristian Thulesen-Dahls parti, der i 2015 høstede hele 18,8 procent i Nordsjælland.

 
 

Mærkbart frem står SF til at gå med 8,8 procent i en valgkreds, der ved sidste folketingsvalg kun kastede 3,9 procent af sig.

Ser man på storkredsen som helhed, så kan Mette Frederiksens røde blok med glæde betragte et solidt forspring til blå blok. I meningsmålingen får rød blok 50,7 procent mod blå bloks 43,5 procent. Alternativet snupper 3,2 procent, mens Stram Kurs står til 2,6 procent af stemmerne.

Hvilke kommuner ligger i Nordsjællands Storkreds?

Kommunerne Allerød, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød, Hørsholm og Rudersdal ligger i Nordsjællands Storkreds.

DF-højborg i Københavns omegn halveret

Københavns Omegns Storkreds’ vælgere giver en lussing til Dansk Folkeparti. Her opnåede partiet ved valget i 2015 hver femte stemme, men den seneste meningsmåling mere end halverer Dansk Folkeparti, hvor tilslutningen nu blot ligger på 9,5 procent.

Mens Socialdemokratiet går en smule tilbage i deres normalt så stærke valgkreds, så oplever de resterende partier til venstre for den politiske midte en fremgang i Københavns Omegns Storkreds – bortset fra Alternativet.

 
 

Det samme gør De Konservative, der givetvis lukrerer på en tilbagegang hos især Liberal Alliance, der også i denne valgkreds står til noget nær en halvering.

Samlet set er der også her et stort flertal, der peger på en rød regering. Mette Frederiksen-blokken med S, SF, RV og Ø står til at få 56,2 procent af stemmerne, mens Lars Løkke Rasmussens partisammenslutning med V, K, LA, DF, KD og NB står til at få 38,1 procent.

Alternativet har opbakning fra 2,4 procent, mens Rasmus Paludans Stram Kurs med 3,2 procent af stemmerne er større i valgkredsen end eksempelvis Nye Borgerlige.

Hvilke kommuner ligger Københavns Omegns Storkreds?

Kommunerne Albertslund, Ballerup, Brøndby, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Lyngby-Taarbæk, Rødovre og Vallensbæk ligger i Københavns Omegns Storkreds.

Stram Kurs får størst opbakning i Sjællands Storkreds

Netop Rasmus Paludan stiller op som folketingskandidat i Sjællands Storkreds, der også er den valgkreds med størst vælgertilslutning til Stram Kurs.

Med hele 3,7 procent af meningsmålingens stemmer er Sjællands Storkreds således det sted i Danmark, hvor Paludans parti står stærkest.

Noget kunne tyde på, at de stemmer blandt andet er hapset fra Dansk Folkeparti, der står til at gå fra en vælgeropbakning på 25,6 procent ved valget i 2015 til en tilslutning i Megafons meningsmåling på 15,0 procent. Valgkampens tredje højrefløjsparti, Nye Borgerlige, har med en opbakning på 3,8 procent i Sjællands Storkreds deres stærkeste valgkreds i TV 2 Lorrys område.

 
 

Vind i sejlene har til gengæld partier som SF, der står til mere end en fordobling i stemmeandel og mandater, Radikale, Alternativet og Konservative.

Set i forhold til landsplan, så er vælgerne i Sjællands Storkreds mindre begejstret for udsigten til Mette Frederiksen som statsminister – om end et flertal peger på hende.

Som den eneste valgkreds i TV 2 Lorrys område får Frederiksens røde blok med S, SF, RV og Ø i meningsmålingen under 50 procent af stemmerne. Den røde blok har dog fortsat et solidt forspring til Lars Løkke Rasmussens blå blok, der får 42,6 procent af de adspurgtes stemmer.

Hvilke kommuner ligger i Sjællands Storkreds?

Kommunerne Greve, Køge, Lejre, Roskilde, Solrød og Stevns ligger sammen med Faxe, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Lolland, Næstved, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Vordingborg i Sjællands Storkreds.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik