Ny kampagne skal få flere i gratis alkoholbehandling

For mange har problemer med alkohol, og derfor forsøger Alkohol & Samfund, i samarbejde med Trygfonden, at få flere i behandling.

Vi drikker for meget alkohol her til lands. Alt for meget. 

I Danmark er højrisikogrænsen for indtag af alkohol på 21 genstande for mænd og 14 genstande for kvinder om ugen. I Region Hovedstaden overskrider lidt under hver tiende borgere den grænse. Og det er problem. For et så stort alkoholforbrug skader både menneskets sundhed, deres nærmiljø, og så er dyrt for samfundet.  

Faktisk vurderes det, at danskernes overforbrug af alkohol til koster 13 milliarder kroner alene i sundhedsudgifter, manglende indtjening, sociale ydelser og ulykker. Derudover kommer de personlige omkostninger ved at være tæt på en, der lever med et alkoholmisbrug:

- Alkoholproblemer har altødelæggende konsekvenser for de familier, der bliver ramt. For børnene og for ægtefællen eller samleveren. Men også for den, der så meget, at han eller hun risikerer at miste både familien, jobbet og vennerne. Det er derfor uhyre vigtigt, at familier får hjælp i tide – og det gør alt for få desværre i dag, lyder det fra Peter Konow, der som direktør i Alkohol & Samfund i fællesskab med Trygfonden, står bag den nye kampagne.

Alkohol i Danmark

For få kender gratis behandling

Selvom der på landsplan er i alt 140.000 mennesker, der er afhængige af alkohol, og lidt under 600.000 viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen, at kun 7.650 borgere er blevet indskrevet i den gratis kommunale alkoholbehandling.

For mange ved slet ikke, at den ordning eksisterer.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Epinion for Alkohol & Samfund svarer lidt under halvdelen, at de ikke ved, at kommunen skal tilbyde behandling for alkoholproblemer.

- Alle har ret til gratis alkoholbehandling i kommunerne, men alt for få kender til det, og alt for få benytter sig af det. Ofte er man måske usikker på, hvad behandlingen indebærer og tror, at man bliver halv spærret inde i flere måneder ifør tøfler og slåbrok. Sandheden er, at behandlingen ofte er tilrettelagt sådan, at den, der er i behandling, fortsat kan passe både job og familieliv, lyder det fra Frederik Müldorff Sigurd, der er projektchef i Trygfonden.

Om den kommunale alkoholbehandling:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

ipiccy_image

playKan hjemmearbejdet mærkes i skuldre og led? Her er fire øvelser fra fysioterapeuten

20200413-165258-A-1920x1281we

Udskudte operationer i hovedstaden skal afvikles inden sommer

20171010-125558-L-1920x1281we

Forureningskilde fundet på Frederiksberg - nu ledes der efter endnu en

Arkivfoto: Drikkevand

Område for forurening er fundet - men borgere skal fortsat koge vandet før brug

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere