Ny kampagne guider forældre om computerspil

Computerspil er en voksende del af hverdagen for mange børn og unge, og det stiller også krav til forældrene.

Men hvor går man hen som forælder og finder råd og vejledning om computerspil, der både kan indeholde vold, nøgenhed og bandeord?

En ny kampagne lavet i samarbejde med Medierådet for Børn og Unge giver gode råd om, hvordan man holder styr på hvilke spil, børnene spiller, og hvad de indeholder.

"Der er behov for denne kampagne, fordi computerspil både er til børn og til voksne, men der er nogle computerspil, der bestemt ikke er egnede for børn," fortæller Anne Mette Thorhauge, som er formand for medierådet for Børn og Unge.

Det kan være en god idé at sætte sig ind i PEGI-aldersklassificeringen. PEGI står for Pan European Game Information og er et europæisk kompromis af de forskelliges landes opfattelser af, hvad børn og unge kan tåle at se i computerspil.

"PEGI-aldersklassificeringen fortæller noget om spillets lyd- og billedside, den forholder sig altså ikke til spillets sværhedsgrad. Klassificeringen omhandler alene indholdet i spillet," siger Anne Mette Thorhauge til TV2/ Lorry.

Forældrene opfordres til at sætte sig ind i aldersklassificeringen og indholdsikonerne, som er bag på alle computerspil. Anne Mette Thorhauge vil gerne opfordre forældre til ikke nødvendigvis at følge aldersklassificeringen slavisk - men selv at tage stilling til, hvilke spil ens børn må spille.

På hjemmesiden http://angi-nordic.com/muf-spilguide/velkommen/ kan forældre få råd og vejledning, her kan man også downloade en forældrehåndbog om computerspil, der giver en grundlæggende forståelse af de forskellige spiltyper.

Se hele interviewet i Kont@kt her

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere