Ny hemmelig investor involveret i Bagger-sag

En ukendt person var dybt involveret i IT Factory-sagen. En hemmelig investor havde planer om at overtage IT Factory sammen med Stein Bagger og hans partner, Allan Vestergaard. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det fremgår af dokumenter i IT Factory-sagen, som ifølge Morgenavisen Jyllands-Postens oplysninger er overdraget til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØK).
Dermed var der tilsyneladende tre ejere af selskabet Agios United, der var storaktionær i IT Factory, som alle troede var milliarder af kroner værd.
I modsætning til de to andre ejere var det magtpåliggende for den tredje mand, at han kunne forblive anonym. Hemmelighedskræmmeriet omkring investoren var så stor, at Allan Vestergaard i sin korrepondance med Stein Bagger betegner den ukendte mand som X, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.
Sammen havde de investeringsselskabet Agios, som Vestergaard troede kontrollerede 65 pct. af aktierne i IT Factory.
Men en finansiel drejebog udarbejdet af Allan Vestergaard for salget af IT Factory viser, at der var en tredje investor med om bord.
I forbindelse med at Agios United overvejede at overtage samtlige aktier i IT Factory, skulle Stein Bagger og Vestergaard etablere selskabet AVSB Holding, der skulle overtage kontrollen med såvel Agios' aktier som den aktieandel, der lå i det af Asger Jensby kontrollerede JMI Invest.
»Omkring Agios og køb af IT Factory via AVSB. Der kunne vi eventuelt overveje at udlodde den evt. kontante del af handlen til minoritetsejer X, der efterfølgende ikke vil være medejer,« skrev Vestergaard til Bagger.
Og Allan Vestergaard fortsatte: »Ukendte ejer X må selv afregne sin kontante udlodning med Skat i det land, som vedkommende nu måtte høre hjemme eller eventuelt ønske pengene overført til.«

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere