Ny flyttesag rammer forsvaret

Forsvaret skød ifølge Politiken tirsdag 105 millioner kroner ved siden af, da det skulle beregne, hvad det ville koste at flytte Søværnets Grundskole fra Auderødlejren i Nordsjælland til Frederikshavn.

Udgifterne til den nye skole i Frederikshavn med svømmehal og skydebane løb op i 190 millioner kroner, hvilket var 60 millioner kroner mere, end daværende forsvarsminister Søren Gade (V) havde fortalt Folketinget.

Samtidig viste det sig helt umuligt at få en fornuftig pris for den rømmede Auderødlejr, da forsvaret sidste år forsøgte at sælge den. Forsvarsministeren havde regnet med at få 60 millioner for lejren, men højeste bud kom fra en optimistisk køber, der ville betale 2,1 million for den store grund med kontorbygninger, sportshaller og svømmehal, skriver Politiken.

Det afviste forsvaret, der i stedet overlod opgaven med at sælge Auderødlejren til statens ejendomsselskab Freja, der betalte 15 millioner for lejren.

Samlet set kom manøvren dermed til at koste forsvaret 175 millioner kroner. 105 millioner mere end forudsat.

Det viser en gennemgang af de oplysninger, som Forsvarsministeriet har givet Folketinget om salget af Auderød Kaserne og etableringen af en samlet sergent- og grundskole for søværnet i Frederikshavn.

»Det er et eklatant eksempel på, at forsvarets flytninger og salg af bygninger er gået helt galt«, siger Socialdemokraternes forsvarsordfører John Dyrby Paulsen til Politiken.

Forsvaret havde regnet med, at Auderødlejren kunne indbringe en god pris, hvis den blev solgt til boligbyggeri. Men forsvaret havde ikke taget højde for, at det var i strid med både Frederiksværk Kommunes planer for området og i strid med den overordnede regionsplan i hovedstadsområdet.

Generalmajor Per Pugholm Olsen, der er chef for Forsvarsstabens Planlægningsstab, forklarer, at forsvaret blev ramt af afmatningen på ejendomsmarkedet.

»Priserne går op og ned, og i salget af ejendomme er vi afhængige af den enkelte kommune«, siger han til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere