Ny chance til unge med handicap

Siden marts i år har fire unge med handicap været med til at lave mad til 450 ansatte i den højteknologiske industrivirksomhed Foss i Hillerød.

En af dem er 21-årige Sofie Andersen fra Allerød. Denne formiddag jonglerer hun med en stor rullepølse, der skal skæres i skiver til næste dags morgenmad.

- Jeg kan rigtigt godt lide at lave mad, fortæller Sofie Andersen til Frederiksborg Amts Avis.

Ansættelsen i kantinen hos Foss skal gøre hende helt klar til at starte i et grundforløb på en erhvervsskole. Det er Glad Fonden, der driver kantinen. Fonden har bl.a. som målsætning at gøre op med misforstået omsorgskultur og i stedet give handicappede ytringsfrihed og mulighed for at bidrage til samfundet. Et af fondens initiativer er Glad Mad Kantiner, som 1. maj i år udskilles fra fonden til et aktieselskab, og så er ambitionen vækst.

- Hvis vi skal gøre en forskel, skal vi op i volumen, så derfor har vi en vækststrategi, der skal udrulles de kommende år. Vi vil gerne have et par kantiner mere af Foss' størrelse, siger Mikkel Holmbäck, administrerende direktør i Glad Fonden til Frederiksborg Amts Avis.

Det sker blandt andet med de såkaldte satspuljemidler i ryggen for netop at sikre unge som Sofie Andersen i Glad Flex Uddannelsen en vej ind i det mere etablerede uddannelsessystem og dermed også adgang til arbejdsmarkedet med papir på kompetencerne.

Hos Foss er senior vice president Tue Byskov Bytkjær særdeles tilfreds med, at Glad Fonden vandt opgaven med driften af kantinen i foråret 2013.

- Det var nærliggende at se på, om man kunne finde en leverandør, der kunne løse opgaven på en måde, så vi kunne tilbyde arbejdspladser til folk med handicap, siger Tue Byskov Bøtkjær, der også er formand for

Det Centrale Handicapråd, der rådgiver regeringen og Folketinget om, hvordan man forbedrer livskvaliteten for mennesker med handicap.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere