Ny bydel på vej til Humlebæk

Fredensborg Kommune udskriver arkitektkonkurrence til 2,3 millioner kroner for at få ideer til en ny bydel syd for Humlebæk ifølge Frederiksborg Amts Avis.

58 hektar kommunal jord i den sydlige del af Humlebæk ligger klar til at blive bebygget, og nu skal en arkitektkonkurrence vise den visionære løsning.
- Vi vil kun have den bedste kvalitet, og vi vil have landets bedste folk til at kigge på mulighederne, og derfor udskriver vi en arkitektkonkurrence, siger Fredensborg Kommunes borgmester Thomas Lykke Pedersen (S), der samtidig understreger, at borgerne også vil komme til orde med deres ideer til, hvordan området skal bebygges.
Den nye bydel svarer i omfang til halvdelen af det Humlebæk, der blev udbygget i 1960'erne og 1970'erne. Endnu vil politikerne ikke sætte tal på det endelige antal boliger, der skal bygges, da det afhænger meget af netop arkitektkonkurrencen. Og de 2,3 millioner kroner til en arkitektkonkurrence er en god investering, vurderer projektleder Vibeke Meyling fra Dansk Byplanlaboratorium. Dermed får Fredensborg Kommune nye ideer, men hun advarer samtidig mod at satse på noget, der ikke kan realiseres.
- Særligt i øjeblikket kan det være svært at holde fanen højt med sine krav. Hvis der ikke er efterspørgsel på det, der skal sælges - så er det svært at være idealistisk, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

25_seconds

playDroner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere