Ny Amagerbank-ledelse kan føre til konkursbølge

Når Amagerbankens gamle bestyrelse træder tilbage, så tager den sin lempelige nedskrivningspolitik med sig. Det skriver dagbladet Børsen. Dermed truer en bølge af konkurser blandt ejendomsspekulanter og andre storkunder i Amagerbanken. Det vurderer en række eksperter over for Børsen.

Arkiv foto Foto: TV2/Lorry

Samtidig advarer den nye bestyrelsesformand Niels Heering om, at de »kunder, der ikke kan understøtte sig selv«, på et tidspunkt vil mærke den nye ledelses linje.

»Finansiel Stabilitet (statens såkaldte skraldespandsselskab for krakkede banker, red.) har vist i andre banker, at de har et ønske om at lukke så mange kunder ned som muligt i stedet for at holde liv i dem, til markedet ser bedre ud, og så få et mindre tab eller endog en gevinst. Jeg er ikke i tvivl om, at der er mange store kunder, som vil blive erklæret konkurs. Ikke bare ejendomsspekulanter, men også andre store kunder, som måske er lidt på vippen, vil blive lukket ned,« siger Caspar Rose, der er professor i god selskabsledelse ved Copenhagen Business School. Han kalder den omfattende udskiftning i bestyrelse og ledelse for »meget bekymrende«.

Også hans kollega på samme uddannelsesinstitution professor Finn Østrup forudser, at fløjlshandskerne bliver taget af, når storkundernes problematiske engagementer skal vurderes.

»Det er klart, at med den politik, der har været i bestyrelsen indtil nu, vil flere blive erklæret konkurs, når den nye kommer til,« siger han.

    

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik