Ny aftale: Så mange millioner får din kommune i kompensation

I tabellen kan du se, hvor mange millioner kroner, staten du sender ekstra til din kommune (hvis de altså sender nogen), efter en ny aftale i dag er blevet indgået.

Finansminister, Kristian Jensen (V), erhvervsminister, Brian Mikkelsen (Kons.), innovationsminister, Sophie Løhde (V), formand for KL, Jacob Bundsgaard (Soc. Dem.) fortalte i dag, hvilken aftale de var kommet frem til om kommunernes økonomi i 2019. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Regeringen og Kommunernes Landsforening har i dag landet en aftale, der sikrer, at 16 kommuner ikke skal stirre ned i et sort økonomisk hul - eller føle sig tvunget til at sætte skatten op, når de åbner deres pengekasse for 2019 og 2020.

De 16 kommuner skal sende endnu flere penge til andre kommuner gennem udligningsordningen, end de plejer, fordi udligningsordningen blev opdateret med en ny regnemetode.

Læs også Budgettet på plads: Regeringen og kommuner har landet aftale

Det skete, uden der kom en reform af udligningsordningen, som regeringen ellers ønskede. Alt det kan du læse mere om ved at klikke her.

Aftalen, der er indgået i dag, sikrer, at kommunerne ikke bliver nødt til at spare på børn, gamle mennesker og alle dem midt imellem.

Staten skal nemlig de næste to år i en overgangsordning give kommunen lige så penge penge, som de skal sende til andre kommuner i ekstra udligning.

Læs også Hans Toft om 152,7 millioner: ”Vi er glade for, at vi bliver kompenseret"

Er du i tvivl om, hvad udligningsordningen er, så har vi heldigvis skrevet en masse artikler om det tidligere. Nogle af dem finder du i bunden af artiklen. 

Herunder kan du se, hvor meget de forskellige kommuner stod til at mangle i budgettet i forhold til tidligere - og hvor mange penge, de får som kompensation.

Klik på plusset nederst for at se samtlige 16 kommuner.

Læs også Kommunerne vandt udligningskamp: Fik fjernet straf

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik