Ny aftale baner vejen for elbusser

Trafikselskabet Movia har netop indgået en aftale med den tyske gigant Siemens om at forbedre forholdene for elektriske busser på Sjælland og øerne.

De næste tre år skal Siemens stå for at sætte ladestandere og den nødvendige infrastruktur op. Dermed er en stor sten ryddet af vejen for el i mange flere af Movias busser på hele Sjælland.

Aftalen betyder blandt andet, at de sjællandske kommuner og regioner får bedre mulighed for at vælge elbusser i stedet for de traditionelle.

Movias bestyrelsesformand Kirsten Jensen er meget tilfreds med, at Movia har landet en aftale, der gør det lettere for kommunerne at nå det fælles klima- og miljømål:

- Movia arbejder for at levere klimavenlig mobilitet til gavn for byer, virksomheder og borgere. Med aftalen med Siemens har vi banet vejen for elbusser på hele Sjælland. Det øger tempoet i den grønne omstilling af busserne, som vi har arbejdet hårdt for i flere år. Det er virkelig meget glædeligt”, siger Kirsten Jensen i en pressemeddelelse.

Dermed bidrager aftalen til at det fælles kommunale og regionale mål om fossilfri busdrift allerede i 2030 kan overholdes.

Københavns Kommune og Frederiksberg har allerede tilsluttet sig den nye aftale, og første buslinje, der etableres med Siemens som lade-leverandør forventes at blive linje 18 og 2A. Ballerup Kommune og Egedal skulle også have vist interesse for den nye aftale.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere