Ny aftale baner vejen for elbusser

Trafikselskabet Movia har netop indgået en aftale med den tyske gigant Siemens om at forbedre forholdene for elektriske busser på Sjælland og øerne.

Sådan ser fremtidens ladestationer ud. Det er dem, Siemens nu skal levere. Foto: Movia

De næste tre år skal Siemens stå for at sætte ladestandere og den nødvendige infrastruktur op. Dermed er en stor sten ryddet af vejen for el i mange flere af Movias busser på hele Sjælland.

Læs også Jytte blev træt af bankjob: Nu er hun en glad buschauffør

Aftalen betyder blandt andet, at de sjællandske kommuner og regioner får bedre mulighed for at vælge elbusser i stedet for de traditionelle.

Movias bestyrelsesformand Kirsten Jensen er meget tilfreds med, at Movia har landet en aftale, der gør det lettere for kommunerne at nå det fælles klima- og miljømål:

- Movia arbejder for at levere klimavenlig mobilitet til gavn for byer, virksomheder og borgere. Med aftalen med Siemens har vi banet vejen for elbusser på hele Sjælland. Det øger tempoet i den grønne omstilling af busserne, som vi har arbejdet hårdt for i flere år. Det er virkelig meget glædeligt”, siger Kirsten Jensen i en pressemeddelelse.

Læs også Billigt til Fyn og Jylland: Fra disse byer kører nye fjernbusser

Dermed bidrager aftalen til at det fælles kommunale og regionale mål om fossilfri busdrift allerede i 2030 kan overholdes.

Københavns Kommune og Frederiksberg har allerede tilsluttet sig den nye aftale, og første buslinje, der etableres med Siemens som lade-leverandør forventes at blive linje 18 og 2A. Ballerup Kommune og Egedal skulle også have vist interesse for den nye aftale.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik