Nul trafikdræbte på Frederiksberg i 2012

Trods masser af trafik er det ikke én gang gået så galt, at et menneske har mistet livet i trafikken på Frederiksberg i hele 2012.

Der står et stort flot nul i kolonnen for antal trafikdræbte på Frederiksberg for 2012. Og det glæder formanden for By- og Miljøudvalget, Jan E. Jørgensen (V).

- Det er ret flot, at en kommune af vores størrelse slipper igennem et helt år uden et eneste uheld med dødelig udgang, siger Jan E. Jørgensen i en pressemeddelelse.

Hvornår en trafikulykke ender med at et menneske omkommer kan være meget tilfældigt. Derfor skal man vurdere det samlede billede, når man vurderer trafiksikkerheden i en kommune. Tallene fra 2012 er ikke færdige endnu, men tallene fra 2011 viser, at antallet af uheld nærmest er i frit fald.

Der er tale om uheld, hvor politiet har optaget rapport, og det samlede antal uheld i 2011 var 138, heraf 38 med personskade. Det svarer til et fald på 12 % i forhold til i 2010, hvor der var 157 uheld. Ser man alene på antallet af personskadeuheld, er faldet endnu større, nemlig fra 48 i 2010 til 38 i 2011. Det svarer til hele 21 % og skal ses i sammenhæng med, at der på landsplan faktisk har været en lille stigning på 1 %.

Den positive udvikling på Frederiksberg synes at have fået fat. I 2007 var der samlet 192 uheld, og det tal er faldet med 25 % til 138 i 2011. Antallet af ulykker, hvor trafikanter kommer til skade, er faldet med hele 39 % fra 63 i 2007 til 38 i 2011.

Og den udvikling er ikke tilfældig siger udvalgsformand Jan E. Jørgensen.

- På Frederiksberg tager vi trafiksikkerhed alvorligt. Vi bygger cykelstier. Vi sørger for sikre skoleveje. Vi ombygger vejkryds, så de bliver mere sikre. Og vi forsøger med kampagner at få os alle sammen til at passe bedre på hinanden, når vi cykler, går og kører i bil. Det er dejligt at se, at indsatsen virker, siger Jan E. Jørgensen.

Indsatsen fortsætter i 2013, og udvalgsformandens nytårsforsæt er, at der i år gøres en ekstra indsats for fodgængernes sikkerhed.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere