Nul erstatning i Se & Hør-sag: - Jeg har skyldt mig selv og mine børn at gå hele vejen

Langt om længe er der faldet endnu en dom faldet i Se & Hør-sagen, hvor en række danske kendte har rejst erstatningskrav.

Syv år efter at sagen om Se & Hørs tys-tys-kilde begyndte at rulle, er det nu endelig blevet afgjort, om en række kendte er berettiget til erstatning for at være blevet krænket af ugebladets snagen.

Sammen har skuespiller og komiker Casper Christensen, skuespiller Iben Hjejle, model Oliver Bjerrehuus, filmfotograf Martin Jørgensen og journalist Line Baun Danielsen sagsøgt Aller, de tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen samt tys-tys-kilden, Peter Bo Henriksen.

quote Det var så krænkende for mine børn. De har ikke bedt om at være en del af det cirkus

Line Baun Danielsen, journalist

Fredag er dommen faldet i Københavns Byret, og den er ikke faldet til de kendtes fordel.

Alle sagsøgte er nemlig blevet frifundet, og de danske kendte skal betale sagens omkostninger - og altså betale penge til de sagsøgte.

Journalist, kommunikationsrådgiver og blogger Line Baun Danielsen havde sagsøgt daværende chefredaktør på Se & Hør, Henrik Qvortrup, Aller Media, Kim Ejler Henningsen og tys-tys-kilden.

Efter dommen siger hun til Ritzau: 

- I Danmark må man godt krænke folk, uden at det koster noget.

- Jeg har ikke snakket med min advokat om det endnu. Men umiddelbart er min tanke, at jeg ikke går videre. Nu har jeg kæmpet, siger Line Baun Danielsen

Da TV 2 Lorry talte med Line Baun Danielsen tidligere fredag - før dommen endeligt var faldet - var hendes forventninger til domsafsigelsen da heller ikke store. Det skyldes, at der for præcist et år siden faldt dom i en lignende sag.

Her afvise Højesteret, at EU-parlamentariker Morten Helveg Petersen (R) skulle have godtgørelse for, at sladderbladet havde skaffet sig adgang til hans kreditkortoplysninger.

Se & Hør-sagen kort

'Det handler principielt om retfærdighed'

En af historierne, der ramte Se & Hørs spalter, før deres noget ufine metode blev afsløret, handlede om Line Baun Danielsens hemmelige ferie til Sardinien med sin daværende kæreste. Se & Hør vidste kun, hvor hun befandt sig, fordi de havde overvåget hendes kreditkort.

Her blev hun fotograferet i smug, mens hun skiftede bikinitop, hvorfor de ene bryst på flere billeder var blottet - billederne endte på forsiden af bladet, før hun kunne nå at advare sine børn.

- Mine børn så de her historier, uden at jeg vidste, at de ville komme. Jeg synes ikke, at børn skal opleve at se deres mor på en eller anden kærlighedsferie med person, de ikke ved, hvem er. Det var så krænkende for mine børn. De har ikke bedt om at være en del af det cirkus, siger Line Baun Danielsen fredag til TV 2 Lorry.

Sagen har stået på i syv år, og Line Baun Danielsen ser frem til, at den nu er helt slut:

- Jeg har skyldt mig selv og mine børn, som ufrivilligt led under de her historier, at gå hele vejen, og det er derfor, jeg har gjort det. Det handler principielt om retfærdighed, men jeg glæder mig så meget til, at det her er overstået. Det er ikke fedt at have sådan en sag kørende så længe, sagde hun til TV 2 Lorry tidligere fredag. 

TV 2 Lorry har tidligere talt med Line Baun Danielsen om Se & Hør-sagen, hvor bladets journalist overvågede hendes kreditkort og derfor kunne spore hende på privat ferie i Italien. Se indslaget her. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere