Nu muligt at få dispensation

I Lejre Kommune er der lige nu 159 husstande med i alt 328 mennesker, som bor helårs i deres sommerhuse, efter at deres særlige 10 års dispensationer reelt er løbet ud. Ifølge kommunens meget stramme praksis skulle de alle sættes på porten her i efteråret den 1. oktober - men nu blæser der mildere vinde, skriver DAGBLADET Roskilde.

Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune har nemlig besluttet, at politikerne i teknik- og miljøudvalget skal behandle hver enkelt sag ud fra en række menneskelige hensyn. Og mange af de 159 sager kan meget vel ende med et blåstempel til, at ansøgerne må blive boende helårs i husene med fornyede dispensationer.
En praksis skal fastlægges, så der kan gives dispensationer ud fra en individuel vurdering af sociale eller menneskelige hensyn - for eksempel en persons økonomi, ansøgerens helbred, ansøgerens tilknytning til lokalområdet, ansøgerens børns skolegang eller tilknytning til institution, kort tid til pensionering m.v.
- Vi er enige om, at vi ser på den menneskelige vinkel, for vi vil ikke være med til at rive folk op med rode, så børn skal flytte skole og institutioner. Vi vurderer hver sag, og tilladelserne følger personerne, ikke husene. Så når personerne sælger eller flytter, forbliver huset et sommerhus. Ud af de 159 sager vil der være nogen, der ikke får dispensation påny, siger Jan Heine (V), formand for teknik- og miljøudvalget.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere