Nu kommer kulden - og rotterne!

Flere steder i hovedstadsområdet har borgerne i årevis døjet med rotter og med efteråret på vej begynder rotterne igen at søge indenfor i varmen.

Det er med at nyde det lune vejr, så længe det varer, for så snart den første nattefrost begynder at trænge sig på, vil også de uønskede små kræ begynde at søge ind i varmen - og i år kan der være ekstra mange rotter på vej.

quote  Vi frygter, at rotterne i år vil være flere end de plejer, selvom vi ikke ved det med sikkerhed. Men den usædvanligt varme og tørre sommer, hvor de helt store skybrud er udeblevet, har givet rotterne gode yngleforhold, siger

Pelle Jensen, Driftchef, Kloaktek

- Vi frygter, at rotterne i år vil være flere end de plejer, selvom vi ikke ved det med sikkerhed. Men den usædvanligt varme og tørre sommer, hvor de helt store skybrud er udeblevet, har givet rotterne gode yngleforhold, siger Pelle Jensen, der er driftchef i firmaet Kloaktek, der driver rottebekæmpelse flere steder i landet.

I en pressemeddelelse fra TrygFonden ytrer flere eksperter deres frygt for en ekstra problematisk rottevinter som konsekvens af den varme sommer. Og selvom vi har været heldige med en løvfaldssommer i den forgangne uge, er det typisk i midten af oktober, at den første nattefrost falder - så de iskolde nætter er lige om hjørnet.

- Muligheden for, at rotterne har fået et ekstra kuld unger er til stede, og sandsynligvis har flere unger overlevet under de gunstige betingelser, vi har haft denne sommer, siger Pelle Jensen.

Forebyggende råd til at undgå rotter i hjemmet:

Hos landets største forsikringsselskab, Tryg, får man hvert år tusindvis af anmeldelser fra kunderne om skader på villaer, række- og fritidshuse, der er forårsaget af rotter. Her opfordrer man alle husejere til at skærpe opmærksomheden i den kommende tid.

På TV 2 Lorry har vi lavet et søndagsmagasin om problemerne med rotter i hovedstaden. Se programmet her.

 

- Hvis rotterne først er kommet ind i dit hjem, kan det være svært at få bugt med dem igen. Jo før du opdager rotterne, desto færre skader kan de nå at udrette, og desto færre gener vil det give. Rotter formerer sig hurtigt, og et rottepar kan snildt blive til flere hundrede rotter i løbet af et år, fortæller Frederik Sjørslev Søgaard, direktør for pris- og produktudvikling hos Tryg.

Fakta om rotter: