Nu kan kisten blive knaldrød til jul

Sprælske kulører slår nu igennem i en branche, der ellers er kendt for diskretion og forsigtig omgang med farver og former, nemlig hos landets begravelsesfirmaer.

En af de første, der har taget den nye trend op, er Begravelse Danmark på hjørnet af Sct. Olai Gade og Sct. Anna Gade i Helsingør. Det skriver Helsingør Dagblad i dag.

Her er der i anledning af julen udstillet en knaldrød kiste. Ved siden af står der en højrød urne.

Og når julen er overstået, vil udstillingsvinduerne i Begravelse Danmark i Helsingør hver anden måned blive udsmykket med en ny kistemodel.

Kistefabrikken, der leverer til Begravelse Danmark, har valgt at tematisere deres kisteproduktion fremover.

Gul til påske og grøn til foråret

Til påske bliver den kyllingegul. Til foråret måske irgrøn. Og man kan måske også se en kiste med børnenes tusch-tegninger på.

Udstillingen vækker opsigt. Nogle bliver forargede, andre bliver overraskede. Men fælles for de fleste er, at den udstillede røde kiste fremkalder mange reaktioner.

Den røde kiste blev sat op i udstillingsvinduet for ca. en uge siden.

- Og den havde ikke stået der i 10 minutter, før det første menneske kom ind i forretningen for at spørge, hvad det var for noget, fortæller medarbejder i Begravelse Danmark Mette Pedersen.

En ældre mand, der bor i kvarteret, har blandt flere andre også været inde i forretningen.

Flere er forargede

- Han kom ind for at fortælle, at der er flere beboere her i gaderne, der ikke er begejstrede for vores udstilling af den røde kiste.

- Han siger, at nogle er forargede. Men vi gør det for at vise folk, at der er nogle muligheder, som man ikke lige tænker på. Vi er jo en branche, som folk helst ikke rører ved, uden at man står og har øjeblikkelig brug for det. Derfor har vi valgt at lave en slags gimmmick her op til jul, hvor vi synes, det er passende med netop en rød kiste, fortæller Mette Pedersen og tilføjer, at et tidligere postbud måske kunne blive glad for at få en knaldrød kiste.

Mette Pedersen og de øvrige ansatte i Begravelse Danmark glæder sig over, at folk har mod til at komme ind i forretningen og få en sludder og ytre sig.

- Vi udstiller jo ikke den røde kiste for at støde folk. Tværtimod. Vi er helt klar over, at vores udstilling tiltrækker nogen, men også kan virke frastødende. Vi har nu valgt at sige, at vi godt tør vise, hvad der er muligt inden for dette felt, og at vi også er åbne for at drøfte, om det skal være sådan eller ej, siger Mette Pedersen.

Begravelse Danmark er medlem af foreningen Liv og Død, hvis formål er at nedbryde tabuer omkring disse emner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere