Nu kan alle DSB-passagerer surfe gratis

Fremover kan danskerne gå gratis på internettet hos DSB. Der kan dog være huller i dækningen undervejs.

Når timerne på en lang togtur skal slås ihjel, er det rart at komme på internettet og blive underholdt.

Indtil nu har DSB kun tilbudt gratis internet på strækningen mellem Aalborg og København, men det bliver nu udvidet til hele landet.

Passagerer får således muligheden for gratis internet på alle strækninger mellem landsdelene, der samtidig opgraderes fra 3G til 4G i intercitytog samt IR4, oplyser DSB i en pressemeddelelse.

Togselskabet opfordrer dog sine passagerer til ikke at streame film og downloade tunge filer, da kapaciteten ikke er ubegrænset.

- Ved at dele forbindelsen på denne måde, så er der større chance for, at alle kan få forbindelse på rejsen, så de eksempelvis kan svare på mail og surfe på nettet. Især på de fyldte myldretidstog er der brug for at deles om nettet, så flest muligt får glæde af det, siger direktøren for DSB Kommerciel, Susanne Mørch Koch, i en skriftlig kommentar.

Selv om internetadgangen i princippet vil være gratis i hele landet, vil der være steder, hvor forbindelsen er så ringe, at passagerer bliver smidt af nettet. Det skyldes, at der generelt fortsat i Danmark er områder med dårlig eller manglende dækning.

- Vi kommer ikke i mål med vores internet-ambitioner med denne opgradering, det vil kræve større kapacitet, end udbyderne kan tilbyde lige nu. Vores test viser, at opgraderingen til 4G generelt har forbedret hastigheden på forbindelsen, så kundernes oplevelse bliver bedre end tidligere. Men der vil fortsat være forstyrrende huller i internetdækningen undervejs, siger Susanne Mørch Koch.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere