Nu indføres mere offensiv teststrategi for coronavirus

En ny teststrategi skal sikre at flest muligt testes for COVID-19.

Danmark skifter strategi og vil teste langt flere for coronavirus, skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Beslutningen er taget sammen med Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut og Lægemiddelstyrelsen efter anbefalinger fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Den mere offensive teststrategi skal indføres "under hensyn til den kapacitet, der er og kan skaffes og produceres på både kort og langt sigt i Danmark", lyder det.

- Vi er aktuelt udfordret af en global mangel på testkapacitet. Det er imidlertid vores strategi, at langt flere skal testes for COVID-19 i Danmark. Derfor arbejdes der målrettet på at forøge testkapaciteten både med private og offentlige parter, og jeg vil sammen med regionerne sikre, at der eksekveres på denne offensive teststrategi i hele landet, siger siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i en pressemeddelelsen.

De konkrete anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen er nu:

3.000 daglige tests

I takt med at testkapaciteten udbygges, vil der blive plads til at man kan teste flere, hvilket bliver nødvendigt efterhånden som epidemien udvikler sig.

Samtidig kan den øgede kapacitet bruges til at udvide grupperne, der kan testes f.eks. flere ansatte på sundheds- og ældreområdet, samt flere i den gruppe af patienter med lette symptomer, der bliver henvist til sygehusenes nyoprettede COVID-19-vurderingsenheder.

- Det er centralt, at teststrategi og testkapacitet følges ad, og at indsatsen kan og skal opgraderes i takt med, at vi forøger testkapaciteten, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Der er opjusteret på den maskinelle kapacitet, som aktuelt kan levere 3.000 test dagligt i Danmark. Der er dog en række andre flaskehalse i form af materialer, testkits og personale. Disse knapheder bliver håndteret af styrelserne og regionerne i samarbejde med private virksomheder.

Der er aktuelt global mangel på både testkapacitet og værnemidler. Derfor arbejdes der sideløbende med at udbygge testkapaciteten i Danmark ved.

Tiltag for at udbygge testkapacitet i Danmark

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Corna vaccine hætteglas

To regioner kæmper for at undgå spild af vacciner - på hver deres måde

senfølger(2)

playEfter mere end 10 måneder med senfølger: Nu kan Christina endelig dyrke motion igen

default_thumb

playHusker du Erwin og Anne? Nu må de igen aflyse deres kærlighedsfest

steen andersen

playSteen frygter fodbold-EM uden tilskuere: "Det er som en lagkage uden flødeskum"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere