Nu igen: Pas på udenlandske håndværkere

De udenlandske håndværkere har igen indtaget Hovedstaden med "favorable" priser og tvivlsomme evner.

Det begynder så småt at minde om forår, og nærmest traditionen tro, er det ikke kun fuglene, det vender næsen mod Danmark, det gør også de "falske" udenlandske håndværkere.

Københavns Politi har gennem de senest uger modtaget en række anmeldelser fra folk, der er blevet opsøgt på deres bopæl af engelsktalende ”håndværkere”.

De er venlige og påpeger, at man burde få repareret skorstenen, taget eller noget andet på huset og at de i den forbindelse kan tilbyde at udføre arbejdet til en favorabel pris mod kontant betaling.

Problemet er bare, at håndværkerne forlanger betalingen forud og når arbejdet skal udføres, er folkene pist væk eller også er arbejdet ofte mangelfuldt eller dårligt udført.

Andre gange viser det sig, at prisen er noget højere end det oprindeligt aftalte.

Københavns Politi fraråder, i en pressemeddelelse, at man lader disse påtrængende ”håndværkere” udføre arbejde på ens ejendom.

Og hvis man alligevel bliver fristet over evne, skal man undersøge, om det udenlandske firma er registreret i RUT – Registret for Udenlandske Tjenesteydelser, for det skal firmaer være for at kunne arbejde lovligt her i landet.

Man kan rette telefonisk henvendelse til Arbejdstilsynets Callcenter for at tjekke om virksomheden er registreret i RUT - telefon 70121288, tast 2.

I øvrigt er det den enkeltes husejers pligt at sikre, at virksomheden har foretaget indberetning til Erhvervsstyrelsen om den konkrete opgave.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

Neon Hovedbanegården

Alarm afblæst: Hovedbanegården blev evakueret

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere