Nu igen: Pas på udenlandske håndværkere

De udenlandske håndværkere har igen indtaget Hovedstaden med "favorable" priser og tvivlsomme evner.

Foto: TV2/Lorry

Det begynder så småt at minde om forår, og nærmest traditionen tro, er det ikke kun fuglene, det vender næsen mod Danmark, det gør også de "falske" udenlandske håndværkere.

Københavns Politi har gennem de senest uger modtaget en række anmeldelser fra folk, der er blevet opsøgt på deres bopæl af engelsktalende ”håndværkere”.

De er venlige og påpeger, at man burde få repareret skorstenen, taget eller noget andet på huset og at de i den forbindelse kan tilbyde at udføre arbejdet til en favorabel pris mod kontant betaling.

Problemet er bare, at håndværkerne forlanger betalingen forud og når arbejdet skal udføres, er folkene pist væk eller også er arbejdet ofte mangelfuldt eller dårligt udført.

Andre gange viser det sig, at prisen er noget højere end det oprindeligt aftalte.

Københavns Politi fraråder, i en pressemeddelelse, at man lader disse påtrængende ”håndværkere” udføre arbejde på ens ejendom.

Og hvis man alligevel bliver fristet over evne, skal man undersøge, om det udenlandske firma er registreret i RUT – Registret for Udenlandske Tjenesteydelser, for det skal firmaer være for at kunne arbejde lovligt her i landet.

Man kan rette telefonisk henvendelse til Arbejdstilsynets Callcenter for at tjekke om virksomheden er registreret i RUT - telefon 70121288, tast 2.

I øvrigt er det den enkeltes husejers pligt at sikre, at virksomheden har foretaget indberetning til Erhvervsstyrelsen om den konkrete opgave.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik