Norwegian vil flyve billigt fra København til USA

Flyselskabet Norwegian er snublende nær en beslutning om at flyve interkontinentalt ud af blandt andet København næste år. Det fortæller topchefen i det fremadstormende norske selskab, Bjørn Kjos, til dagbladet Børsen.

Han vil formentlig i starten af december holde pressemøde om Norwegians planer. Beslutter Norwegian sig for at flyve de store fly, vil det være en af de første gange, et lavprisselskab starter flyvninger mellem kontinenterne.

»Det er der, den næste revolution kommer. Når man kan flyve interkontinentalt til 1500-2000 kr., så kommer revolutionen,« siger Bjørn Kjos, der er adm. direktør og storaktionær i Norwegian.
Han vil starte flyvningerne i et separat selskab, hvor baserne skal være på de store destinationer som Bangkok, New York, Beijing eller måske Tokyo.

»Det, at baserne ligger uden for Europa, har et økonomisk perspektiv. Det er ingen hemmelighed, at kabinepersonale i Thailand koster en tredjedel i forhold til prisen for skandinaviske medarbejdere, mens amerikanske medarbejdere også er langt billigere. Det betyder en del, når der eksempelvis er otte kabinemedarbejdere i de store interkontinentale fly,« siger Bjørn Kjos. »Vi skal kunne lave flyvninger mindst halvt så billigt som de etablerede selskaber,« siger direktøren.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere