Nørreport Station får bedre adgangsveje

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) har anmodet Folketingets Finansudvalg om tilladelse til at bruge cirka 157 mio. kroner til en forlængelse af den eksisterende transfertunnel.

Ministeren har og anmodet om penge til etablering af en trappeforbindelse fra Frederiksborggade til transfertunnelen på Nørreport Station i København. Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Projektet forbedrer adgangsforholdene til især Metroen, men også til S-tog og regionaltog, efter etableringen af det store fornyelsesprojekt Ny Nørreport, som forventes færdig med udgangen af 2014.

Projektet har været udbudt i totalentreprise, og den oprindelige ramme for projektet var i størrelsesorden 100 mio. kroner (2010-priser), hvoraf 50 mio. kroner skulle finansieres af Metroselskabet og 50 mio. kroner fra en DSB-pulje.

Forøgelsen af anlægssummen til 157,1 mio. kroner skyldes ifølge ministeren - udover fremskrivningen til 2013-priser - hovedsageligt, at opgaven med udførelse af tunnelen er mere kompleks end hidtil antaget.

Projektets gennemførelse er ifølge Meroselskabet så vigtig, at det bliver metropassagererne alene, der kommer til at betale fordyrelsen, idet DSB har meddelt, at man ikke kan bidrage yderligere.

Dermed kommer Metroselskabet til at finansiere projektet med 105,0 mio. kroner af projektets totaludgift på 157,1 mio. kroner.

Efter gennemførelsen af projektet overdrages ejerskabet af metrotrappen til Metroselskabet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere