Nordsjællandske lokalbaner skal fornyes for en halv milliard

Regionsråd vil bruge en halv milliard på at forny nordsjællandske lokalbaner.

Lokalbanerne i Nordsjælland står i disse år over for særlige udfordringer på grund af slid, og de trænger til at blive fornyet.

Et bredt politisk flertal i Region Hovedstaden er derfor blevet enige om at bruge 500 millioner kroner til fornyelse af lokalbanerne i de kommende år.

- Hovedstadsregionen skal være en ansvarsfuld, grøn og innovativ metropol med høj vækst og livskvalitet i en verden i hastig forandring. Det skal være nemt at komme rundt i regionen med grønne og moderne kollektive transportmuligheder, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (Soc.dem), i en pressemeddelelse udsendt af regionen.

- Derfor er jeg rigtigt glad for, at vi tager et fælles ansvar for at modernisere lokalbanerne. Skinner, broer og signalanlæg skal renoveres, overkørsler skal sikres, og der skal nye tog til Nærumbanen. Det arbejde kan vi nu sætte i gang.

Pengene til lokalbanerne prioriteres i budgettet for 2020 sammen med blandt andet investeringer i genanvendelse af byggematerialer og uddannelseskompetencer hos unge.

Nye transporttiltag glæder udvalgsformand

Formand for regionens trafikudvalg Jens Mandrup (SF) er også glad for investeringerne i lokalbanerne. Han peger desuden på, at der også bliver sat kraftigt ind på at styrke en sammenhængende og kollektiv trafik – for eksempel med penge til analyser og anlæg, der skal give gode betingelser for at kombinere cykel med tog og bus.  

Informationen ved de regionale bussers stoppesteder blive også styrket ved at investere i countdown-moduler, der fortæller, hvornår den næste bus kommer.

- Med penge til busfremkommelighed, bedre trafikinformation og forbedret sammenhæng mellem de forskellige transportformer har vi også på busområdet besluttet tiltag, der vil række langt ind i fremtiden og give borgerne en god og sammenhængende kollektiv trafik, siger Jens Mandrup i pressemeddelelsen.

Alle partier undtagen Dansk Folkeparti blev torsdag enige om budgettet for 2020 for Region Hovedstaden.

Budgetaftalen indeholder både budgettet for sundhedsområdet og for det regionale udviklingsområde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere