Nordsjællandsk trafikmafia på vej

Vækst: Mere formelt samarbejde om vækst og infrastruktur på vej mellem seks kommuner, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Nordsjælland skal have en større del af kagen, når staten giver penge ud til veje og tog.

Det er den erklærede målsætning for et samarbejde om vækst og trafik, som er på vej mellem seks af de nordsjællandske kommuner: Fredensborg, Helsingør, Gribskov, Hillerød, Halsnæs og Frederikssund.

- Vi skal prøve at stå lidt mere sammen og udgøre et modspil til den jyske »motorvejsmafia«. Vi står stærkere, hvis vi kan samarbejde og være enige, når vi taler med Folketinget, siger Fredensborg-borgmester Thomas Lykke Pedersen (S).

På et møde mellem de seks borgmestre den 21. februar kommer samarbejdet på bordet - samtidig med at forårets trafikforhandlinger om anvendelsen af de frie midler i infrastrukturfonden er begyndt, og transportminister Magnus Heunicke (S) har sendt signaler om flere motorveje og tog.

Udbygning af Helsingørmotorvejen, forlængelse af motorvejen op til Hillerød, penge til næste etape af Frederikssund-motorvejen og investeringer på Hillerød Station er blandt de projekter, der trænger sig på, fortæller Thomas Lykke Pedersen. Rent praktisk vil alle seks kommuner have forankret vækst- og infrastruktur-debatten - enten i et særligt nedsat midlertidigt §17 stk 4 udvalg - eller i kommunens økonomiudvalg.

Helsingør Kommune har allerede nedsat et vækstudvalg med infrastruktur som en af opgaverne.

- Opgaven er at tiltrække borgere og virksomheder, og her er bedre infrastruktur helt centralt. Men vi vil også gerne samarbejde om, at vi ikke i de seks kommuner træffer beslutninger, der stritter i hver sin retning - og sørge for at vi opnår fælles styrke.

For eksempel når det gælder om at trække flere uddannelser til områdets erhvervsskoler, siger Helsingør-borgmester Benedikte Kiær (K).

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Tricktyveri tricktyve stjæle

"En blanding af dygtighed og held" - Betjent spottede mistænkt under sin løbetur

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere