Nordsjællands Politi halverer åbningstiden

For et års tiden droppede politiet at holde døgnåbent på politigården i Helsingør, og nu bliver åbningstiden på hverdagene yderligere indskrænket.

Fra mandag den 17. september er der kun åbent i ekspeditionen på Ørnegårdsvej 16 fra klokken 9 om formiddagen til klokken 13. Om onsdagen er politigårdens ekspedition helt lukket, skriver Helsingør Dagblad.

Årsagen til den indskrænkede åbningstid er dels, at der ikke er kunder nok i butikken i eftermiddagstimerne, dels at udnytte medarbejderkapaciteten bedre.

- I stedet for at sidde og kigge ud på en tom ekspeditionshal, så kan politifolkene koncentrere sig om at få sagerne af vejen, så behandlingstiden bliver kortere. Det kommer borgerne til gode. Om onsdagen, hvor der er helt lukket for ekspedition, kan de beskæftige sig helt og holdent med sagsbehandling, forklarer fungerende politidirektør for Nordsjællands Politi, Finn Borch Andersen.

Der vil blive fulgt nøje øje med effekt af kort åbningstid

Den beskårne åbningstid er et forsøg, som kommer til at vare de næste tre måneder. I den periode vil politiledelsen nøje følge med i effekten af den kortere åbningstid.

- Vi skal blandt andet se på, om det fører til lange køer i ekspeditionen og om den forkortede åbningstid får konsekvenser for ekspeditionen på politigården i Hillerød, som fortsat vil holde døgnåbent. Afhængig af resultaterne tager vi beslutning om, hvorvidt ordningen skal fortsætte eller om vi skal vende tilbage til de gamle åbningstider, siger Finn Borch Andersen.

Borgerne benytter typisk ekspeditionen til papirsager som våbentilladelser, straffeattester, spiritusbevillinger og til indlevering af fundne sager til hittegodskontoret.

Behov for personlig betjening er pt ukendt

Politieledelsen har ikke eksakte tal eller målinger på, hvor stort behovet for en personlig betjening på politigården er. De seneste undersøgelser af behovet stammer tilbage fra den tid, da borgrene skulle henvende sig på politigården for at få udleveret nummerplader, bestille pas- og andre dokumenter.

Der er dog ingen tvivl om, at efter at de sager er lagt ud til andre instanser er behovet for personlig henvendelse på politigårdens ekspedition dalet, og muligheden for at udfylde formularer og få ordnet andre ekspeditionssager på internettet har også ført til færre besøgende.

Der er ikke tale om en sparerunde - men snarere om at få udnyttet politiets ressourcer så godt som overhovedet muligt. Nu prøver vi, om en kortere åbningstid i ekspeditionen er en farbar vej, siger politidirektøren.

Nærmeste åbne kontor bliver i Hillerød

Mange har dog været glad for at få sig en snak med en betjent i ekspeditionen under en indbrudsanmeldelse eller lignende, men de må nu indordne sig på at stå tidligere op - og når de det ikke, er nærmeste åbne kontor i Hillerød.

Også politistationerne og det sydlige og vestlige område af Nordsjællands Politikreds får åbningstiderne beskåret som i Helsingør. Politidirektøren har forståelse for, at der kan være borgere som mener at politiet lukker sig om sig selv ved at indskrænke mulighederne for personlig betjening på politigårdene.

- Men det er ikke tilfældet, og det sidste, vi ønsker, er at fjerne os fra borgerne. Vi møder stadig befolkningen på gader og stræder og på telefonlinjen for den sags skyld, og vi kommer også til at arrangere flere begivenheder, hvor politiet møder den enkelte borger i forbindelse med konkrete temadage og lignende, siger politidirektøren.

Alarmnummer 112 og og politiets centrale opkaldsnummer 114 vil fungere som hidtil.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere