Nordsjælland: Mange sigtes for narko-kørsel

Stor stigning i antallet af sigtelser om narko-kørsel i Nordsjælland efter indføring af narkometer.

Foto: TV 2 Lorry

Nordsjællands Politi er begyndt at teste bilister med et såkaldt narkometer, og det har ført til en stor stigning i antallet af sigtelser om narko-kørsel. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I august og september er 34 bilister blevet sigtet for narko-kørsel alene i Frederikssund, Halsnæs og Egedal Kommuner. I samme periode sidste år var der blot seks sigtelser i sager om kørsel under påvirkning af narkotika.

- Det er et rigtig godt arbejdsredskab, der gør arbejdet meget nemmere for betjentene, siger efterforskningskoordinator Henrik Laugesen fra Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.

Rådet for Sikker Trafik er også begejstret for politiets nye redskab.

- Narkometret er et rigtig godt tiltag. Alene i Nordsjællands politikreds mistede 11 personer livet og 199 kom til skade i trafikken sidste år, og hvis man vil have det tal længere ned, skal man have pillet de bilister ud af trafikken, som for eksempel kører påvirket af stoffer, siger pressechef i Rådet for Sikker Trafik, Søren Ørsted Pedersen, til Frederiksborg Amts Avis, og fortsætter:

- Vi ved, at omkring 99 procent af alle ulykker i trafikken skyldes menneskelig adfærd, så politiet skal have stor ros for at have fokus på netop narkobilister, for det sender også et stærkt budskab om, at man skal lade være med at køre med narko i blodet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik