Nordsjælland: Mange sigtes for narko-kørsel

Stor stigning i antallet af sigtelser om narko-kørsel i Nordsjælland efter indføring af narkometer.

Nordsjællands Politi er begyndt at teste bilister med et såkaldt narkometer, og det har ført til en stor stigning i antallet af sigtelser om narko-kørsel. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I august og september er 34 bilister blevet sigtet for narko-kørsel alene i Frederikssund, Halsnæs og Egedal Kommuner. I samme periode sidste år var der blot seks sigtelser i sager om kørsel under påvirkning af narkotika.

- Det er et rigtig godt arbejdsredskab, der gør arbejdet meget nemmere for betjentene, siger efterforskningskoordinator Henrik Laugesen fra Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.

Rådet for Sikker Trafik er også begejstret for politiets nye redskab.

- Narkometret er et rigtig godt tiltag. Alene i Nordsjællands politikreds mistede 11 personer livet og 199 kom til skade i trafikken sidste år, og hvis man vil have det tal længere ned, skal man have pillet de bilister ud af trafikken, som for eksempel kører påvirket af stoffer, siger pressechef i Rådet for Sikker Trafik, Søren Ørsted Pedersen, til Frederiksborg Amts Avis, og fortsætter:

- Vi ved, at omkring 99 procent af alle ulykker i trafikken skyldes menneskelig adfærd, så politiet skal have stor ros for at have fokus på netop narkobilister, for det sender også et stærkt budskab om, at man skal lade være med at køre med narko i blodet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere