Nordsjællænderne de bedste investorer

Sønderjyske privatinvestorer har lidt det største tab på deres aktier i 2011, viser ny oversigt.

Foto: TV2/Lorry

Private investorer i Nordsjælland har været de bedste til at navigere rundt på aktiemarkedet i 2011.
Det viser en oversigt lavet af Nykredits Koncernrådgivning.
Under de svære markedsforhold har nordsjællænderne lidt det mindste tab set over hele året, mens sønderjyske investorer kommer ind på en kedelig sidsteplads.
I alt har de private investorer i gennemsnit tabt 19 procent, men i Nordsjælland ser tallet noget pænere ud. Her har investorerne kun tabt 10,3 procent i 2011.
Det skyldes blandt andet, at hver landsdel har lagt den primære investering i forskellige områder.
Således er en stor del af de nordsjællandske investeringer sket i industriaktier som for eksempel Novo, og netop industrien er en af de områder, der har klaret sig mindre dårligt i 2011.
Omvendt ser det skidt ud for dem, der har smidt penge i grupperne "Finansiering og Forsikring" samt "Erhvervsservice" (for eksempel Vestas), der har tabt mest værdi set over hele året.
Det har været medvirkende til, at sønderjyderne har et gennemsnitligt tab på 29,3 procent, mens også Nord-, Vest- og Østjylland har været hårdt ramt af investeringer i netop de to grupper.
I alt er det danske C20-indeks, som dækker over de 20 mest omsatte aktier på Københavns Fondsbørs, faldet cirka 15 procent over året som helhed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik