To nordiske priser til danske computerspil

Danske computerspil stormer frem. Onsdag aften løb den danske computerspilbranche med halvdelen af priserne ved Nordic Game Awards i Malmø.

Med to priser ud af fire ved Nordic Game Awards onsdag aften holdt i Malmø blev det endnu engang slået fast, at den danske spilbranche har etableret sig i den internationale top.

Prisen for bedste nordiske børnespil gik til spillet "Max & the Magic Marker" fra det danske spilfirma Press Play. Spillet er udgivet til spillekonsollen Nintendo Wii.

Simon Nielsen vandt prisen for bedste nye nordiske talent for spillet "Monkey Donk".

Det virker helt uvirkeligt at tage priser med hjem nu for tredje gang i år, siger Rune Dittmer fra Press Play der er en del af det nye Spilhus i København, hvor fire etagers spilfirmaer er gået sammen om at skabe en klynge for at blive dygtigere og tage en større andel af den eksplosive vækst i det globale marked for computerspil.

Det tog godt tre år at udvikle "Max & The Magic Marker", og undervejs fik projektet støtte fra både New Danish Screen, EU Media Desk og Nordisk Computerspilprogram. Spillet har tidligere vundet priser ved den internationale Independent Games Festival i USA og på European Innovative Games Award.

Med onsdagens to priser har Danmark foreløbig vundet seks internationale priser for computerspil i 2010.

De to andre priser ved Nordic Game Awards gik til Finland.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik