Nikolaj Arcel: Min chance for at vinde er lig nul

En Kongelig Affære-instruktøren Nikolaj Arcel er lykkelig for prisnominering, men tror slet ikke, han vinder.

Filminstruktør Nikolaj Arcel Foto: Lorry

- Jeg er sindssygt glad og en lille smule rystet. Den slags priser virker så uopnåelige, når man kommer fra lille Danmark.

Det siger den danske instruktør Nikolaj Arcel, kort efter det blev afsløret, at hans film "En Kongelig Affære" er nomineret til en Golden Globe for bedste udenlandske film.

- Golden Globe er en af de allerstørste priser. Det er vanvittigt spændende og sjovt at blive nomineret, siger Nikolaj Arcel.

"En Kongelig Affære" skal dyste med fire andre film om prisen for bedste udenlandske film.

Med i feltet er den franske komedie De Urørlige, den norske film Kon-Tiki om Thor Heyerdahl, det belgiske drama Rust and Bone og den franske

film Amour af instruktøren Michael Haneke.

Og det er sidstnævnte film om kærligheden mellem et ældre ægtepar, der udnævnes til absolut storfavorit af Nikolaj Arcel.

- Jeg tror ikke, at mine chancer for at vinde er store. Jeg tror faktisk, at de er lig nul. Man kan se, at Hanekes Amour er gået sin sejrsgang gennem Europa gennem et år nu. Den har fået alt, hvad der er af store og små priser, så den kommer også til at vinde Golden Globe, siger Nikolaj Arcel.

- Så jeg er ikke nervøs. Jeg føler allerede, jeg har vundet, fordi jeg overhovedet kom med blandt de fem, der er nomineret, siger den danske instruktør.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?