Ni af 10 fik tjekket brysterne

Ni ud af 10 af de 50-69 årige kvinder, der har fået tilbudt en brystkræftscreening i den ny mammografiklinik på Hillerød Hospital, har sagt ja tak til tilbuddet. Hermed lægger de nordsjællandske kvinder langt over gennemsnittet for hele regionen, hvor i snit hver fjerde kvinde enten er udeblevet eller har meldt fra til tilbuddet, skriver Frederiksborg Amts Avis, fredag.

72 procent af de 193.377 kvinder i Region Hovedstaden, der har fået tilbudt en screening frem til udgangen af 2009, har sagt ja til undersøgelsen.
- Det var ventet, at nordsjællandske kvinder ville ligge højt. Alle danske som udenlandske undersøgelser viser, at deltagelsen er lavere i storbyområder, end i landområder eller i område med blandet land og by. Man kan ikke finde nogen sikker forklaring på hvorfor det er sådan, ser man for eksempel på uddannelsesniveau, så deltager kvinder med mellemlange uddannelser således oftere i screeningsundersøgelser end de højtuddannede kvinder, siger Ilse Vejborg, der er chef for mammografiscreeningsprogrammet i Region Hovedstaden, hvor man netop har gjort status over første screeningsrunde.
Alle kvinder mellem 50 og 69 år skal hvert andet år tilbydes en screening for brystkræft, og Ilse Vejborg gælder sig over, at Region Hovedstaden på trods af at man kom sent i gang i dele af regionen, alligevel nåede målet om at alle skulle tilbydes en undersøgelse inden udgangen af 2009.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere