'New Firm' i krisens tegn

Brøndby og FCK har begge store problemer på direktionsgangene inden holdene mødes i Parken. FCK har modsat Brøndby spillet perfekt gennem krisen.

Søndagens opgør mellem FCK og Brøndby er en dyst mellem to klubber, der er groggy på grund af alvorlige kriser på direktionsgangene.

Bestyrelsesformand Flemming Østergaard er snart forhenværende i Parken Sport & Entertainment, der må takke sin bank og storaktionærer for, at virksomheden fortsat kan køre rundt. I Brøndby står klubben uden hverken en administrerende direktør eller sportschef oven på en række drabelige magtkampe i klubbens ledelse.

På banen har resultaterne i krisetiderne været vidt forskelligt. Siden Parken Sport & Entertainment i november på dramatisk vis varslede et underskud på en kvart milliard kroner, har FCK vundet sine efterfølgende fire kampe i SAS Ligaen med en samlet målscore på 11-0.

I den samme periode har Brøndby tabt tre kampe og spillet en enkelt uafgjort.

Det overrasker ikke FCK-træner, Ståle Solbakken, at hans spillere har kunnet abstrahere fra uroen i klubben.

- Uanset om der er gode eller dårlige tider for holdet eller for koncernen, så er der altid masser af blæst om FCK. Det er vi bevidste om, og derfor er vi gode til at bevare roen, uanset hvad der står i medierne, eller hvordan stemningen er på tribunerne, siger Ståle Solbakken.

- Vi tror, at det vi gør, er det rigtige. Derfor føler spillerne, at de har forberedt sig optimalt, når de tropper op i omklædningsrummet i Parken. Andre personer i koncernen tager skraldet udadtil, siger Ståle Solbakken, der understreger, at han og klubbens spillere har haft en god dialog om situationen med både Flemming Østergaard og Parken-direktør Dan Hammer.

Da Frank Buch-Andersen i sidste uge sagde sit job op som administrerende direktør i Brøndby på grund af uoverensstemmelser med bestyrelsen, forfattede klubbens spillere en udtalelse, hvor de skrev, at de ville koncentrere sig om spillet på banen.

Der er den rigtige holdning at have, mener Brøndby-træner Kent Nielsen, der stiller krav om, at ledelseskrisen ikke bliver et tema for spillerne.

- Vi bliver altid udfordret i vores forsøg på at holde fokus på banen, og vi er jo kun mennesker, og ikke robotter. Men spillerne skal kunne håndtere det. Jo større klubben er, jo bedre skal de være til det. Eksempelvis er det ikke en god idé at spille i Real Madrid i disse dage, hvis man ikke kan distancere sig fra uroen, siger Kent Nielsen, der nægter at give ledelseskrisen skylden for, at Brøndby er holdt op med at vinde fodboldkampe.

I FC København annoncerede Ståle Solbakken kort inden den store nedjustering, at han stopper i klubben efter næste sæson for at blive norsk landstræner.

- Da vi kort efter tabte til AaB, skrev pressen, at det var fordi, at mit fokus var et andet sted. Men ingen har nævnt noget om det siden, og det er fordi, vi har vundet alle kampene. Temaet dukker måske op igen, hvis vi begynder at tabe igen. Men det skulle helst ikke ske på søndag, siger Ståle Solbakken.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere