Netflix laver ny dansk gyserserie om nisser

Dansk hold fortsætter Netflix-samarbejdet med en ny gyserserie, som skal være en nyfortolkning af julegenren. Produktionen af serien er startet op uden for København

Castet til den nye danske Netflix-serie Nisser, som bliver en nyfortolkning af julegenren. Serien er nemlig en gyser. Foto: Henrik Ohsten / Netflix

Dansk hold fortsætter Netflix-samarbejdet med en ny gyserserie, som skal være en nyfortolkning af julegenren.

Netflix er på vej med en ny dansk serie med titlen "Nisser".

Produktionen af serien er startet op uden for København. Det oplyser Netflix i en pressemeddelelse.

Læs også Netflix-statue i Kongens Have forsøgt stjålet: Nu bliver den mandsopdækket

Det er skaberne bag den danske Netflix-serie "The Rain", der også står bag den nye serie. Og på rollelisten vil der være navne som Ann Eleonora Jørgensen, Rasmus Hammerich, Peder Thomas Pedersen, Lila Nobel og Lukas Løkken.

"Nisser" foregår på en afsides dansk ø, hvor en storbyfamilie kommer til for at holde jul. De finder hurtigt ud af, at der ud over øens indbyggere også bor nisser. De er dog ikke hyggelige, men blodtørstige nisser.

Foregår udelukkende i Danmark

Da familiens lillesøster finder en såret nisse og tager den med hjem for at hjælpe den, kaster hun alle på øen ud i en livsfarlig kamp om tro, håb og overlevelse, fremgår det af pressemeddelelsen.

Serien består af seks afsnit og foregår udelukkende i Danmark.

Læs også Dansk Netflix-serie får lunken modtagelse af anmeldere

Ifølge administrerende direktør hos Miso Film Peter Bose vil serien være en nyfortolkning af julegenren, og det viser, at Netflix tør lave noget, som andre ikke gør.

- "Nisser" er en julet gyserserie, der udforsker forudsætningen om "tænk, hvis nisser findes i virkeligheden og er farlige?", siger han om den kommende serie.

Fortsætter samarbejde efter "The Rain"

Ifølge Peter Bose er "Nisser" en fortsættelse af det stærke samarbejde, der er blevet etableret mellem Miso Film og Netflix gennem tre sæsoner af "The Rain".

"The Rain" blev den første danske originale Netflix-serie og havde premiere på sin tredje og sidste sæson 6. august 2020.

Serien "Nisser" er skabt og skrevet af Stefan Jaworski, der også har skrevet "Den som dræber" og "Kandidaten". Den er instrueret af Roni Ezra, som også har instrueret "Sygeplejeskolen", og produceret af Elise H. Lund fra Miso Film.

Netflix er verdens største streamingtjeneste med 193 millioner kunder i over 190 lande.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?