Nej til hjælp til pressede hussælgere

En del af regningen for den bristede boligboble kan ende med at skulle betales af os alle sammen, uanset om vi bor i hus, til leje eller i andelsbolig.

I Hillerød risikerer en pensionist med huset til salg tvangsauktion, fordi han har mere gæld i huset, end det kan sælges til. En del af gælden er indefrosne ejendomsskatter hos Hillerød Kommune, og derfor beder han nu kommunen om at se bort fra det tinglyste lån, så huset på den måde kan sælges. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Spørgsmålet er, om vi kan se gennem fingre med gælden. Om man både kan lade være med at betale fra starten af, og så få gælden slettet. Men det har vi sagt nej til, siger Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød Kommune.

Det er næppe sidste gang, kommunen vil få sådan en henvendelse, forudser en lokal boligadvokat, som også mener, at kommunerne kan være nødt til at opgive deres krav i pensionisternes huse.

- Jeg tror kommunerne vil få flere af de her forespørgsler, og det kan også være, at de på et tidspunkt vil være nødt til at gå med til det, siger boligadvokat Morten Kaas Vinther fra Advodan i Hillerød til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere