Nedgang i højresvingsulykker trods flere dødsfald denne uge

Til trods for, at der siden søndag har været hele tre voldsomme højresvingsulykker med to dødsfald i hovedstadsområdet er antallet af ulykker faldet.

En 51-årig kvinde mistede i forgårs livet i en højresvingsulykke, da hun blev fastklemt under en lastbil i Herlev og døde efterfølgende på hospitalet af sine kvæstelser.

Episoden kom bare nogle få dage efter en 80-årig mand i søndags blev dræbt af en højresvingende lastbil i Rødovre ved indkørslen til en tankstation mellem Roskildevej og Tårnvej.

Men trods de to voldsomme ulykker er antallet af ulykker faldet siden år 2000. Ved årtusindeskiftet var antallet af højresvingsulykker 50, mens det indtil videre kun er på 11 tilfælde i år. Sidste år var tallet 28.

Tal over højresvingsulykker fra Danmarks Statistik
Tal over højresvingsulykker fra Danmarks Statistik
Foto: Danmarks Statistik

Antallet af personskader er ligeledes faldet fra 38 i år 2000 til bare 9 i år og 15 sidste år.

I år 2005 og år 2008 var antallet af dræbte i højresvingsulykker på sit højeste med 11 tilfælde i hvert af de to år. Det antal har dog ikke ændret sig ligeså meget som nedgangen i antallet af ulykker. Sidste år mistede 7 personer livet, og i år 2000 var det 8 personer. I år har to personer indtilvidere mistet livet.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik er circa hver femte dødsulykke med cyklister sket som højresvingsulykker over en tiårig periode.

Oversigten inkluderer ikke de højresvingsulykker, hvor cyklisten ikke kommer til skade, og tallene for højresvings-sammenstød kan dermed være endnu større.

Højresvingsulykker i periode 2000-2017

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere