Natteravne skal være opmærksomme på disse tre tog i nat

Der er lyttet til passagerernes kritik og gjort opmærksom på tidsskiftet natten til søndag, lyder det fra DSB.

Foto: TV2/Lorry

Når urene natten til søndag sættes en time tilbage på grund af normaltid, skal de danske natteravne være opmærksomme på, at enkelte tog holder stille i en times tid.

Det fortæller trafikkommunikationschef hos DSB, Tony Bispeskov, som optakt til, at der skiftes til normaltid fra klokken tre til to natten mellem lørdag og søndag.

- Der er ingen tvivl om, at det ikke er alle, der er lige opmærksomme på det. Så der er nogle passagerer for hvem, det kommer som en overraskelse. Når det er sagt, så gør vi selvfølgelig en hel del for at undgå den overraskelse, idet vi afvikler vores trafik en lille smule anderledes, forklarer Tony Bispeskov.

Hos DSB kører der ved tidsskiftet i alt 10 fjern- og regionaltog, hvor syv af togene kun bliver påvirket på den første eller sidste del af turen.

De tre resterende tog vil have ophold på en time i henholdsvis Nyborg, Fredericia og Aarhus H, hvor togene vil befinde sig omkring klokken tre målt i sommertid.

- Sidste år var der en del kritik, da vi havde en situation, hvor vi valgte også at køre med togene på den her måde, siger DSB's trafikkommunikationschef.

- Den kritik har vi lyttet til, og derfor har vi gjort os ekstra umage den her gang med at gøre opmærksom på det, siger han.

Alternativerne ville ifølge Tony Bispeskov være, at DSB kunne køre med ekstra tog eller fortsætte kørslen i sommertid. Det er der dog på den ene side ikke økonomi i, og for det andet ville det kun være med til at skabe yderligere forvirring hos passagerne.

- Vi synes, det er god service, at vi driver en virksomhed effektivt, og at vi også har en vare, som vi fortæller om. Det er altså lige præcis den her ene nat om året, hvor der sker noget særligt, og som vi prøver at håndtere på den her måde, lyder det fra Tony Bispeskov.

Passagerne i de tre berørte tog kan se frem til gratis kaffe, te og chokolade, mens der også vil blive udleveret en god krimi, som frit kan tages med hjem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik