Natten til lørdag forventer Oslobåden ny modgang - men fortsætter med at sejle

Rejsende fra Region Hovedstaden til Norge skal fra lørdag nat i ti dages karantæne, når de ankommer til landet. Det får konsekvenser for Oslobåden.

Det har på grund af coronavirus været et hårdt år for Oslobåden, og selvom der på det seneste igen har været fremgang at spore, bliver DFDS, der er selskabet bag, nu ramt af ny modgang.

For Norge gør natten til lørdag Region Hovedstaden til rød zone og fraråder dermed alle ikke-nødvendige rejser dertil.

Det oplyste den norske regering onsdag. Alle der rejser fra Region Hovedstaden og ind i Norge skal i karantæne i ti dage.

Det sker på grund af coronasituationen, lyder det fra det norske udenrigsministerium.

Det kommer til at få konsekvenser for Oslobådens afgange fra København til Oslo, forudser DFDS.

- Der er stadigvæk nogle, der har et transportbehov, men det er klart, at i det øjeblik den her ændring gør, at der er færre, der kan rejse, så bliver der færre passagerer ombord, siger passagerdirektør hos DFDS, Kasper Moos, til TV 2 Lorry. 

Regner med fragtruter

Region Midtjylland og Region Sjælland er i forvejen på Norges røde liste, men Danmark har ikke valgt at fraråde ikke-nødvendige rejser til Norge.

Her lyder det dog fra Udenrigsministeriet, at man bør være ekstra forsigtig.

"Hvis du rejser til Norge, bør du medbringe dokumentation på, hvor i Danmark du har bopæl, eksempelvis dit gule sygesikringsbevis. Ændringerne i karantænereglerne indebærer blandt andet, at du kan skulle dokumentere, hvor i Danmark du har bopæl," skriver Udenrigsministeriet i sin rejsevejledning.

Hos DFDS regner de dog med, at der stadig vil være grund til at sejle ruten til og fra Norge.

- Da den danske stat valgte at lukke grænsen, stod vi i en situation, hvor det ikke gav mening at sejle, for der var grænsen lukket. Den her situation er anderledes, fordi grænsen er åben. Der er bare en række restriktioner for at kunne krydse grænsen, siger Kasper Moos.

- Vi har stadig et transportbehov, vi har stadig en del fragt ombord, og vi forventer, at vi kan fortsætte med at operere, siger han.