Nationalmuseet registrerer højeste antal besøgende i flere år

Alene på Nationalmuseet i København er besøgstallet steget med 27 procent. Antallet af besøgende er det højeste siden indførelsen af betalt entré.

2019 var et rigtig godt år for Nationalmuseets 20 museer og besøgssteder i Danmark.

Med næsten to millioner besøgende er museernes besøgstal vokset med otte procent sammenlignet med 2018.

Og for Nationalmuseet i København alene er besøgstallet steget med næsten 100.000 gæster - en fremgang på 27 procent i forhold til 2018.

Det skriver Nationalmuseet i en pressemeddelelse.

- Danskernes appetit på levende kulturformidling er større end nogensinde, og Nationalmuseets medarbejdere rundt omkring i landet har gjort en kæmpe indsats for at give gæsterne uforglemmelige oplevelser, siger Nationalmuseets direktør Rane Willerslev og fortsætter:

- Nu skal vi bruge de gode resultater til at skabe endnu bedre tilbud til vores gæster i årene, der kommer.

Vikinger og Djengis Khan fik folk på museum

Besøgstallene for Nationalmuseet er de bedste siden indførelsen af betalt entre i 2016.

Fordelt på den statslige museumskædes 20 udflugtsmål havde Nationalmuseet i alt 1.983.088 besøgende i 2019. I 2018 var tallet 1.837.700.

På hovedmuseet i København var antallet af besøgende 464.408 i forhold til 365.245 i 2018.

Dermed bevægner museet sig så småt i retning af besøgstal lig dem, Nationalmuseet kunne bryste sig af i tiden, før betalt entré blev indført. I 2015 og 2014 lå besøgstallene på omkring 580.000.

Nationalmuseet peger især på udstillinger som den fornyede vikingeudstilling, sommerens udstilling 'På Djengis Khans stepper' samt efterårets fokus på nabolandet Tyskland som de store trækplastre.

Dronning Margrethe (med violet hat forrest blandt publikum) var med til at åbne særudstillingen Tyskland på Nationalmuseet i København i november 2019.
Dronning Margrethe (med violet hat forrest blandt publikum) var med til at åbne særudstillingen Tyskland på Nationalmuseet i København i november 2019.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

- Vi er i gang med en ambitiøs, langsigtet udvikling rettet mod at skabe et helt nyt Nationalmuseum. Men undervejs skal vi fastholde og udvikle vores eksisterende tilbud. Tallene viser, at den strategi er rigtig, siger Rane Willerslev.

De opløftende besøgstal må være kærkommen læsning for museumsdirektøren og de andre ansatte på Nationamuseet.

Sidste år gennemførte museet en fyringsrunde, da det kom frem, at museet skulle spare 30,6 millioner på de årlige budgetter.

Flere museer melder om fremgang

Krigsmuseet i Tøjhusgade, der også hører under Nationalmuseet, oplevede også en solid fremgang i antal besøgende. Fem procent flere aflagde museet, der tidligere hed Tøjhusmuseet, et visit i 2019.

Det er dog ikke kun Nationalmuseet, der har oplevet fremgang i antal besøgende i 2019. Statens Museum for Kunst melder ligeledes, at 2019 var et godt år. Her har man også registreret sit højeste besøgstal siden indførelsen af betalt entré i 2016.

Nationalmuseet er Danmarks statslige, kulturhistoriske hovedmuseum de største samlinger af danske og udenlandske kulturers historie.

I 2020 er der grund til at forvente, at Nationalmuseets besøgstal stiger yderligere.

5. maj genåbner det nu genopbyggede Frihedsmuseet under Nationalmuseet. Vi var med, da Rane Willerslev overtog nøglerne. Se mere i videoen herunder:

Nationalmuseet gør klar til åbning af genopbygget Frihedsmuseum.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

20_percent

playOplev i weekenden: Plant foråret frem

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Sommeren for festivalerne er usikker – Roskilde forventer 'mellem 20 og 25 procent aflysninger'

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere